Toro Rosso moet dispensatie aanvragen voor Hartley, Gasly P17

Een drama voor Scuderia Toro Rosso. Beide auto's overleefden Q1 niet tijdens de kwalificatie van de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Gasly werd 17e. Hartley viel buiten de 107% regel en staat virtueel op een 19e plek. Dit was uitermate pijnlijk voor het team dat morgen vanaf de staart van het deelnemersveld een inhaalrace gaat beginnen.

Toro Rosso moet dispensatie aanvragen voor Hartley, Gasly P17
Foto: Pierre Gasly #10 (Toro Rosso) - Bron: Red Bull Contentpool

Gasly voorkwam een zwaar ongeluk toen hij ternauwernood zijn teamgenoot kon ontwijken. Hartley had een lekke band en dacht aan de kant te gaan. Dat pakte niet goed uit. Hij verontschuldigde zich direct op de radio terwijl Gasly als gevolg van een adrenaline kick een soort van lied componeerde toen de boordradio alle piepjes achter elkaar liet horen. Hartley: "Ik had al snel een lekke band en was me niet bewust van het feit dat Pierre zo dicht achter me zat. Het was 'tricky'."Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET