Toro Rosso moet alle zeilen bijzetten in de GP van Abu Dhabi

Scuderia Toro Rosso heeft een waardeloze kwalificatie achter de rug. De beide rookies strandden in Q1. Brendon Hartley start morgen tijdens de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix vanaf de allerlaatste plek. Zijn jongere teamgenoot de Fransman Piere Gasly deed het iets beter en mag dat vanaf een zeventiende plek gaan doen.

Toro Rosso moet alle zeilen bijzetten in de GP van Abu Dhabi
Foto: Pierre Gasly #10 (Toro Rosso) - Bron: Red Bull Contentpool

Toro Rosso heeft morgen alles te verliezen, namelijk hun zesde plek in de stand om de constructeurstitel en dus daarmee zo’n 7 miljoen Euro aan prijzengeld. En dat is toch de moeite waard om te scoren. De beide Toro Rosso’s waren daarom al snel naar buiten in Q1. De eerste run was in het voordeel van Gasly, maar zijn tweede run verliep niet zo heel goed voor de Fransman door een blokkerend wiel en hij raakte daardoor ook even van de baan.

Q1 was tevens ook gelijk goed voor de laatste meters van de Toro Rosso’s. Hartley eindigde als allerlaatste, zelfs achter de beide Saubers. Gasly eindigde voor de beide Saubers, op een 17e plaats.

De laatste startplek voor Hartley doet niet veel pijn omdat de Nieuw-Zeelander sowieso met een gridstraf van start moest gaan. Daarmee is de WEC-kampioen - voorlopig - de enige Formule 1-coureur die in Abu Dhabi met een gridstraf van start gaat.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Red Bull-coueur Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.