VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Toro Rosso krijgt het in Japan niet op de rit

Toro Rosso krijgt het in Japan niet op de rit
Foto: Carlos Sainz jr. #55 (Toro Rosso) - Bron: Red Bull Contentpool

Sainz struikelde in Q2 en Gasly strandde in Q1. Het is niet geworden wat het moest worden voor Pierre Gasly in zijn Toro Rosso tijdens de kwalificatie van de Japanse Grand Prix op het circuit van Suzuka. Hij sneuvelde door omstandigheden in Q1 op een zeventiende plek. Carlos Sainz jr kwam nog wel naar Q2. Hij eindigde op de vijftiende plek. Gasly zal nog meer naar voren starten door gridstraffen van diverse coureurs. Sainz had dat voordeel niet en zal de pijn voelen van zijn eigen gridstraf.

Gasly ging al snel naar buiten voor zijn eerste tijd in Q1. De verwachting was dat hij Q2 moest kunnen halen, maar dat liep toch anders voor de Fransman. Tijdens de eerste run eindigde Pierre in de gevarenzone op P17. Sainz ging pas na 10 minuten naar buiten met een andere setup en kwam op P13. Gasly moest dus aan de bak met een auto die normaal gesproken zeker Q2 moet kunnen halen. Beide coureurs gingen net voor het einde van de Q1 tijd naar buiten voor hun tweede run. Maar dat pakte verkeerd uit. Net als alle anderen, moesten ook zij hun ronde afbreken door de crash van Grosjean. En dat betekende gelijk knock-out voor Gasly omdat Q1 niet meer hervat zou worden.

Sainz zette een prima tijd neer tijdens zijn eerste run maar weet dat hij Q3 niet zal halen. Toch ging Sainz voor een tweede run de baan weer op. Dit leverde niets meer op, behalve dan dat hij het beter deed in het onderlinge kwalificatie duel dat nu op 2-0 staat in zijn voordeel.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.