Toro Rosso krijgt het in Japan niet op de rit

Sainz struikelde in Q2 en Gasly strandde in Q1. Het is niet geworden wat het moest worden voor Pierre Gasly in zijn Toro Rosso tijdens de kwalificatie van de Japanse Grand Prix op het circuit van Suzuka. Hij sneuvelde door omstandigheden in Q1 op een zeventiende plek. Carlos Sainz jr kwam nog wel naar Q2. Hij eindigde op de vijftiende plek. Gasly zal nog meer naar voren starten door gridstraffen van diverse coureurs. Sainz had dat voordeel niet en zal de pijn voelen van zijn eigen gridstraf.

Toro Rosso krijgt het in Japan niet op de rit
Foto: Carlos Sainz jr. #55 (Toro Rosso) - Bron: Red Bull Contentpool

Gasly ging al snel naar buiten voor zijn eerste tijd in Q1. De verwachting was dat hij Q2 moest kunnen halen, maar dat liep toch anders voor de Fransman. Tijdens de eerste run eindigde Pierre in de gevarenzone op P17. Sainz ging pas na 10 minuten naar buiten met een andere setup en kwam op P13. Gasly moest dus aan de bak met een auto die normaal gesproken zeker Q2 moet kunnen halen. Beide coureurs gingen net voor het einde van de Q1 tijd naar buiten voor hun tweede run. Maar dat pakte verkeerd uit. Net als alle anderen, moesten ook zij hun ronde afbreken door de crash van Grosjean. En dat betekende gelijk knock-out voor Gasly omdat Q1 niet meer hervat zou worden.

Sainz zette een prima tijd neer tijdens zijn eerste run maar weet dat hij Q3 niet zal halen. Toch ging Sainz voor een tweede run de baan weer op. Dit leverde niets meer op, behalve dan dat hij het beter deed in het onderlinge kwalificatie duel dat nu op 2-0 staat in zijn voordeel.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister