Toro Rosso komt geraakt niet in Q3, Albon voor Kvyat

Toro Rosso zal zich achter de oren krabben na hun eerste kwalificatie van het seizoen op het circuit Albert Park in Melbourne voor de eerste Formule 1 race. Het team eindigde met beide auto’s in Q2 op plek 13 en 15.

Toro Rosso komt geraakt niet in Q3, Albon voor Kvyat
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Albon deed het als nieuwkomer het beste van de twee en eindigde voor zijn teamgenoot Kvyat. Q1 ging voor beide heren redelijk tot behoorlijk goed. En daarmee wordt bedoeld dat ze Q2 haalden. Wel is pijnlijk duidelijk geworden dat Scuderia Toro Rosso zich achteraan het middenveld bevindt, nog wel voor Williams.

Dat Gasly van Red Bull achter hen staat is verrassend en komt door een fout van het team om hem niet naar buiten te sturen. En dat Sainz van McLaren en Stroll van Racing Point achter hen staan komt niet echt als een verrassing.

Zondag zal het team er alles aan moeten doen om punten te scoren. Of dat gaat lukken is de grote vraag.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET