Toro Rosso-coureurs teleurgesteld na kwalificatie Abu Dhabi

Toro Rosso-coureurs teleurgesteld na kwalificatie Abu Dhabi
@ Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly en Daniil Kvyat zijn beiden gestruikeld in Q2 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Gasly kwalificeerde zich als twaalfde en Kvyat als veertiende. Maar beiden profiteren van de gridstraf van Bottas, hoewel Kvyat nog een gridstraf boven het hoofd hangt voor een 'unsafe release'.

De pace zat er redelijk tot goed in bij Toro Rosso. En Gasly moet en zal gaan scoren deze laatste race van het seizoen. "Het is een heel belangrijke race voor Toro Rosso want we moeten zo hoog mogelijk eindigen in het Constructeurs Kampioenschap. En ik wil de beste coureur zijn buiten de top drie teams in het rijders kampioenschap", aldus de Fransman, die in Brazilië nog de tweede plek in de race pakte. En daarmee gaf de Fransman een duidelijke boodschap af, vooral voor zichzelf omdat het om veel eer maar nog meer geld gaat.

Kvyat vindt Yas Marina een heerlijk circuit, maar dit keer zou ze weleens kunnen terugbijten in de vorm van een gridstraf. "Ik heb goede herinneringen hier. Ik won de GP3 titel in 2013 met een overwinning in de feature race terwijl ik wist dat ik het jaar erop bij Toro Rosso zou gaan rijden", blikt de Rus terug. Of hij aan 2019 net zulke goede herinneringen over houdt, zal nog moeten blijken. In elk geval zal hij zondag een inhaalrace moeten doen om punten te kunnen bijdragen voor de constructeurs.

Kvyat had vlak voor de kwalificatie nog wat laatste veranderingen. "Het ging om een kleine verandering en dat was geen probleem. Het was wel oké, de auto gleed wel en geen enkele ronde ging het lekker. Maar wellicht morgen wel. En wat betreft de 'unsafe release', je moet je team vertrouwen, dus als ze me laten gaan, dan ga ik. Aan de andere kant, de kwalificatie is de race niet", aldus Kvyat.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.