Top tien kwalificatie voor de Renault-coureurs in Abu Dhabi

Een puike kwalificatie van Renault Sport F1 voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Daniel Ricciardo kwalificeerde zich als achtste, Nico Hülkenberg deed dat als tiende. En beide coureurs starten morgen de race een plek naar voren.

Top tien kwalificatie voor de Renault-coureurs in Abu Dhabi
© Renault F1

Het was voor de Duitser zijn laatste kwalificatie van zijn Formule 1 carrière. En hij wilde wel, maar kon niet zijn teamgenoot verslaan. Wel top dat hij Q3 haalde. Of het een feest was? "Nou feest, maar het was wel goed. Ik was niet geheel tevreden met de auto op deze baan met al die bochten. Maar uiteindelijk ben ik tevreden en heb ik er alles uitgehaald. En morgen nog even lekker racen."

Ricciardo kijkt tevreden terug op zijn kwalificatie. "Het was een goede keuze om in mijn eentje te rijden. Zo kun je je focussen op de 'outlap' en kun je factoren elimineren. Het was no nonsense en het voelde goed. Ik ben blij. Nu moeten we morgen in de race dus die punten zien te behalen om voor Toro Rosso te eindigen, maar vandaag vieren we dat we met twee auto’s in Q3 zijn geëindigd", aldus de goedlachse Australiër.

Uitslag Quali GP Abu Dhabi

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.