'All in voor Honda'

Tom Coronel verwacht Hamilton's achtste titel en vertrek uit F1

Tom Coronel zou het wel weten als hij het voor het zeggen had in de Formule 1. Dan zou ieder kampioenschap pas in de laatste race van het seizoen beslist worden. Dat liet de Nederlandse autocoureur weten in gesprek met Formule 1 Magazine.

Tom Coronel verwacht Hamilton's achtste titel en vertrek uit F1
© Mercedes F1

Sinds het hybride-tijdperk in 2014 aantrad heeft Mercedes AMG F1 met de scepter gezwaaid. Meestal werden de kampioenschappen, voor constructeur en coureurs, al voor het einde van het seizoen gewonnen. Als het aan Tom Coronel zou liggen, zou ieder kampioenschap in de laatste race beslist worden, ook al lijkt dat voorlopig een utopie.

Ook al is de sport de laatste jaren meer dan ooit voorspelbaarder geworden, toch is het de spannendste sport ter wereld, vindt Coronel. "Er is niets spannender dan de Formule 1. Kijk maar naar vorig jaar [toen Lewis Hamilton met COVID19 besmet was] won Perez de race in Bahrein, en liet George Russell zien dat hij heel snel was achter het stuur van een Mercedes", zei de 48-jarige coureur uit Naarden tegen Formule 1 Magazine.

De hoop dat het in 2021 anders zal zijn is er wel bij Coronel, zo geeft hij aan. "Lewis Hamilton heeft de afgelopen jaren altijd ver voor het einde van het seizoen gewonnen, maar dit jaar kijk ik uit naar iets speciaals", vervolgt hij. "Voordat ze de Formule 1 verlaten, zal Honda er alles aan doen om succes te behalen met de nieuwe power unit. Ik wil niet meteen zeggen dat Max wereldkampioen wordt, maar we zullen Lewis dit jaar vaker over de boardradio horen mopperen. Dat doet hij altijd als iemand in zijn nek hijgt", weet Coronel.

Hamilton krijgt een intens seizoen, misschien wel het zwaarste seizoen uit zijn carriere, aldus Tom Coronel.

"Lewis Hamilton heeft de afgelopen jaren te gemakkelijk wereldtitels gewonnen", gaat Coronel verder. "Red Bull komt een beetje in de buurt, maar het verschil tussen beide teams kan niet groter zijn dan vorig jaar. Honda gaat dit seizoen all in en als ze het dit jaar niet redden, dan zal het nooit lukken."

Coronel voorspelt overigens dat Lewis Hamilton in 2021 zijn zwaarste ooit gaat beleven, maar ook de Brit, als hij zijn achtste wereldtitel weet te winnen stopt als F1-coureur. "Ik weet zeker dat het door zijn hoofd gaat. Op een gegeven moment gaat de vraag 'wat te offeren, privé of racen'", zegt Coronel. "Mensen zoals Lewis offeren hun privéleven op. Waarom zou je nog verder gaan als je alle records hebt verbroken? Als hij straks acht wereldtitels heeft gewonnen, dan ben je niet langer Lewis Hamilton, dan ben je bijna een god. Je hebt dan alles bereikt waar je ooit van gedroomd hebt."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Lewis HamiltonMercedes F1Tom Coronel
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.