Toch een regenkans voor de Grand Prix van België 2019

Toch een regenkans voor de Grand Prix van België 2019
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Het weer heeft tot nu aan toe goed meegezeten voor de Formule 1-teams tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie voor de Grand Prix van België. Maar voor zondag zou dat wel eens anders kunnen zijn.

De kans dat het vlak voor en aan het begin van de race op zondag regent is redelijk groot te noemen. Los van de enorme daling van de temperatuur is de kans dat het regent, vlak voor en aan het begin van de race, 50 procent.

Volgens de weerstations daalt de temperatuur ruim 10 graden en neemt de kans op regen flink toe. Het geen nog niet betekent dat het ook daadwerkelijk gaat regenen. Maar de kans is serieus te noemen.

Volgens Windy is de kans dat het tenminste een uur voor de race, om 14:00 uur dus, regent 50 procent. Er valt naar verwachting ongeveer 0,4 mm. Het lijkt niets en je zou verwachten dat de regen snel verdampt, maar de temperatuur is een stuk lager dan op zaterdag.

Later, rond de klok van 15:00 uur, is de kans dat het regent gelijk (50%) aan een uur daarvoor. Volgens de weerstations is de kans dat het rond de start van de race meer dan 50%. Voorlopig nog allemaal koffiedik kijken, maar wel iets om serieus rekening mee te houden.


Update: 11:54 uur - Kleine kans op regen bij aanvang van de F1-race op Spa

Voordat de Grand Prix van België vanmiddag om 15:10 uur van start gaat kunnen er enkele regendruppels vallen. Rond 12:00 uur valt mogelijk met 0,4 mm de meeste neerslag. Die regen wordt richting 15:00 uur steeds minder.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.