VT117 jul - 11:00
VT217 jul - 15:00
VT318 jul - 12:00
QUALI18 jul - 15:00
RACE19 jul - 15:10

Titelkansen Sebastian Vettel worden steeds kleiner

Titelkansen Sebastian Vettel worden steeds kleiner
Foto: Sebastian Vettel #5 (Ferrari) - Bron: Scuderia Ferrari Media

Is Sebastian Vettel definitief de aansluiting met Lewis Hamilton kwijt? Kan de Duitser dit, met nog vier races te gaan, nog goed maken en er alsnog met de wereldtitel van doorgaan? Het gaat nu wel heel erg moeilijk worden. De Ferrari-coureur kijkt tegen een massieve achterstand van maar liefst 59 punten, ten opzichte van Lewis Hammilton, aan.

In theorie kan Lewis Hamilton al in Mexico, door zowel in Amerika en Mexico de race te winnen, de wereldtitel naar zich toe trekken. Daarbij kan de Brit ook nog geholpen worden door de Red Bulls die sinds de laatste Grands Prix sterker worden. Tel daarbij op dat de Ferrari's de laatste tijd niet echt betrouwbaar zijn.

Het lijkt allemaal 'kat in het bakkie' voor Hamilton, maar daarmee is de Britse Mercedes-coureur het niet eens. Op de vraag van Jack Plooij of de titel al binnen is, antwoordt Lewis: "Nee, absoluut niet."

Ferrari ontdekte vlak voor de race dat er met de wagen van Vettel een probleem was, het bleek te gaan om een defecte bougie of tenminste een bougie die niet of niet goed functioneerde. Hierdoor kon de Duitser niet het volledige motorvermogen van zijn Ferrari aanspreken en werd hij door meer en meer coureurs ingehaald om vervolgens in ronde vier te moeten opgeven.

"Het is normaal om kritisch te zijn, helemaal wanneer zaken niet goed verlopen", aldus Vettel tegenover Sky Sports F1. "Maar hier moet ik ze [Ferrari] wel in bescherming nemen - tot nu toe hebben ze verschrikkelijk goed werk geleverd."

Sebastian Vettel vertrok vrijwel onmiddellijk na zijn teleurstellende uitvalbeurt en verscheen niet in het vierkantje waar alle coureurs na de race de pers te woord moeten staan. Dit werd Vettel vooral door de Britse pers kwalijk genomen, zij riepen op om Sebastian Vettel hiervoor te straffen. Of dat gaat gebeuren is hoogst twijfelachtig.

De teamgenoot van Vettel, Kimi Räikkönen kon de race op Suzuka wel eindigen. Buiten het podium weliswaar, de Fin sloot de Grand Prix van Japan af als vijfde.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Hongarije
vrijdag 17 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 18 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 19 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Hongarije
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.