Tijdstraf voor Pierre Gasly, Brendon Hartley valt uit

Zoals verwacht heeft Scuderia Toro Rosso nul punten gescoord tijdens de HEINEKEN Chinese Grand Prix in Shanghai. Na de euforie van de vorige race, was het dit keer meer schaamte dan vreugde en tevredenheid. Brendon Hartley was de enige uitvaller van de race in ronde 53. Zijn teamgenoot Piere Gasly ging als 18e over de eindstreep.

Tijdstraf voor Pierre Gasly, Brendon Hartley valt uit
Foto: Pierre Gasly #10 (Toro Rosso) - Bron: Red Bull Contentpool

Het was vooral het achterveld waar Toro Rosso aan het acteren was. En dan met name Hartley die nog niet goed uit de verf komt. Hij werd ingehaald door Leclerc en door Gasly terwijl hij voor hen mocht starten. Ook zag hij Ericsson vlak achter zich. In de 11e ronde ging Hartley naar binnen en kwam als allerlaatste de baan weer op en moest vanaf P20 een inhaalrace waarmaken om te laten zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden.

Dit mislukte echter jammerlijk doordat Gasly zijn eigen teamgenoot raakte en ze er beiden veel nadeel van hadden. Gasly moest naar binnen voor een nieuwe neus én kreeg 10 seconden tijdstraf. Hartley viel uiteindelijk uit net voor het einde van de race, maar dat was wellicht een technische uitvalbeurt.

Uiteindelijk deed Scuderia Toro Rosso slechte zaken. Snel vergeten en over twee weken opnieuw beginnen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.