VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Tijdstraf voor Pierre Gasly, Brendon Hartley valt uit

Tijdstraf voor Pierre Gasly, Brendon Hartley valt uit
Foto: Pierre Gasly #10 (Toro Rosso) - Bron: Red Bull Contentpool

Zoals verwacht heeft Scuderia Toro Rosso nul punten gescoord tijdens de HEINEKEN Chinese Grand Prix in Shanghai. Na de euforie van de vorige race, was het dit keer meer schaamte dan vreugde en tevredenheid. Brendon Hartley was de enige uitvaller van de race in ronde 53. Zijn teamgenoot Piere Gasly ging als 18e over de eindstreep.

Het was vooral het achterveld waar Toro Rosso aan het acteren was. En dan met name Hartley die nog niet goed uit de verf komt. Hij werd ingehaald door Leclerc en door Gasly terwijl hij voor hen mocht starten. Ook zag hij Ericsson vlak achter zich. In de 11e ronde ging Hartley naar binnen en kwam als allerlaatste de baan weer op en moest vanaf P20 een inhaalrace waarmaken om te laten zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden.

Dit mislukte echter jammerlijk doordat Gasly zijn eigen teamgenoot raakte en ze er beiden veel nadeel van hadden. Gasly moest naar binnen voor een nieuwe neus én kreeg 10 seconden tijdstraf. Hartley viel uiteindelijk uit net voor het einde van de race, maar dat was wellicht een technische uitvalbeurt.

Uiteindelijk deed Scuderia Toro Rosso slechte zaken. Snel vergeten en over twee weken opnieuw beginnen.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.