Tijdschema: Hoe laat begint de F1 GP van Brazilië 2019?

Tijdschema: Hoe laat begint de F1 GP van Brazilië 2019?
© Ferrari F1

Na de Verenigde Staten strijkt het Formule 1-circus volgende week neer in het Zuid-Amerikaanse Brazilië. Op zondag 17 november wordt in São Paulo wordt de twintigste race voor het GP-seizoen 2019 verreden. Maar hoe ziet het tijdschema voor de vrije trainingen, kwalificatie en de race eruit?

De wereldtitels zijn intussen weggekaapt door Mercedes AMG F1 en hun Britse coureur Lewis Hamilton. Maar dat houdt niet in, dat het geen spannend GP-weekend kan worden in São Paulo. Er is nog steeds een derde plek in het kampioenschap voor coureurs, waarvan nog niet vaststaat wie er mee aan de haal gaat. Max Verstappen moet in de laatste twee races tenminste vijftien WK-punten meer scoren dan Charles Leclerc, pas dan maakt hij aanspraak op de derde plek in het kampioenschap. Daarnaast moet de Red Bull-coureur ook Sebastian Vettel achter zich houden.

Of de Nederlander in Brazilië een beetje wordt geholpen door het weer, is nog even afwachten. Maar deze week en in de dagen die vooraf gaan aan de eerste vrije training is regen voorspeld. Verstappen zal niet per se hopen op regen, maar het zullen voor de autosportfans een welkome omstandigheden zijn.

Hieronder vind je het tijdschema van de vrije trainingen, kwalificatie en de race in Nederlandse tijd. Het tijdsverschil tussen Nederland en het Braziliaanse São Paulo is vijf uur. Het is dus vijf uur vroeger in São Paulo dan in Nederland.

Tijdschema: Formule 1 2019 Grand Prix Brazilië
Vrijdag 15 november 2019
Eerste vrije training
Tweede vrije training
19:00 tot 20:30 uur
Zaterdag 16 november 2019
Derde vrije training
16:00 tot 17:00 uur
Kwalificatie
19:00 tot 20:00 uur
Zondag 17 november 2019
Race
18:10 tot 20:10 uur
Meer GP Brazilië

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.