HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 331 jul 12:00
QUALI31 jul 15:00
RACE 1 aug 15:00

Ticktum na kennismaking met de RB15: "Heb erg veel geleerd"

Na Max Verstappen nam vandaag Dan Ticktum het stuurtje van de Red Bull-Honda RB15 in handen. De Britse Red Bull-junior maakte vandaag (woensdag 3 april) kennis met de moderne Formule 1-auto. Ticktum had de RB15 de hele dag onder zijn hoede en reed 135 ronden op Bahrain International Circuit.

Ticktum na kennismaking met de RB15: "Heb erg veel geleerd"
©Red Bull

Ticktum, die ondanks dat het zijn eerste keer was, had alle procedures snel onder de knie. "Ik heb vandaag erg veel geleerd en mijn eerste kennismaking met een moderne Formule 1-auto was voor mij een grote stap", zegt Dan Ticktum. "Het belangrijkste was zo snel mogelijk de procedures onder de knie krijgen. Je hebt met veel instellingen en zaken op het stuur te maken, zelfs als je een snelle ronde rijdt, en dat is niet het geval in de juniorklasses. Ik moest me veel zaken snel machtig maken, maar ik wende er redelijk snel aan."

"Het was ook erg interessant om zoveel mensen in de pitbox te hebben. Het doet je snel realiseren dat er een grote verantwoordelijkheid rust op de coureur. Hij moet leveren en niet alleen voor hemzelf en de engineers, maar voor het hele team. Ik denk dat we behoorlijk veel nuttige data hebben verzameld vandaag, en dat is natuurlijk het belangrijkste bij een test. We deden enkele lange runs en ik ben lopende dat proces best veel te weten gekomen over hoe de banden werken. Alles bij elkaar, kan ik zeggen dat de test goed is verlopen", aldus Dan Ticktum.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Aston Martin Red Bull RacingBahrain International CircuitDaniel TicktumF1 GP Bahrein 2019Red Bull F1Red Bull RB15Red Bull-Honda
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.