Thuisrijder Sergio Pérez valt uit in Mexicaanse GP

Wat een teleurstelling voor Sergio Pérez. Hij kon de grote prijs van Mexico niet uitrijden en viel uit. Zijn teamgenoot Esteban Ocon werd 11e. Dat betekende dus nul punten voor het team.

Thuisrijder Sergio Pérez valt uit in Mexicaanse GP
©Racing Point F1

Pérez had een prima start en reed lange tijd als best of the rest. De strategie van het team werkte perfect, maar toch hielp die strategie niet om de techniek draaiende te houden. Pérez riep over de radio: “Ik heb geen rem meer! En de weg naar de pitstraat is nog erg lang.” Hij wist vervolgens wel zijn auto veilig thuis te brengen. “Het hele weekend was perfect, de strategie was goed. Ik had mooie gevechten met Ericsson en Leclerc. Af en toe hadden we wel contact, maar het was leuk en okay. We zouden zeker op een 8e plek zijn gefinisht”, aldus Pérez.

Ocon had niet echt een goede start. Hij reed zijn voorvleugel kapot en moest direct naar binnen. Vanaf de laatste plek moest hij zijn inhaal race starten. Dat lukte mondjesmaat. Het middenveld is erg sterk met de concurrerende teams die nauwelijks voor elkaar onder doen. Ocon reed aan het einde van de wedstrijd in het zicht van de punten maar hij kon Gasly niet meer inhalen.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.