Thuisrijder Sergio Pérez valt uit in Mexicaanse GP

Wat een teleurstelling voor Sergio Pérez. Hij kon de grote prijs van Mexico niet uitrijden en viel uit. Zijn teamgenoot Esteban Ocon werd 11e. Dat betekende dus nul punten voor het team.

Thuisrijder Sergio Pérez valt uit in Mexicaanse GP
©Racing Point F1

Pérez had een prima start en reed lange tijd als best of the rest. De strategie van het team werkte perfect, maar toch hielp die strategie niet om de techniek draaiende te houden. Pérez riep over de radio: “Ik heb geen rem meer! En de weg naar de pitstraat is nog erg lang.” Hij wist vervolgens wel zijn auto veilig thuis te brengen. “Het hele weekend was perfect, de strategie was goed. Ik had mooie gevechten met Ericsson en Leclerc. Af en toe hadden we wel contact, maar het was leuk en okay. We zouden zeker op een 8e plek zijn gefinisht”, aldus Pérez.

Ocon had niet echt een goede start. Hij reed zijn voorvleugel kapot en moest direct naar binnen. Vanaf de laatste plek moest hij zijn inhaal race starten. Dat lukte mondjesmaat. Het middenveld is erg sterk met de concurrerende teams die nauwelijks voor elkaar onder doen. Ocon reed aan het einde van de wedstrijd in het zicht van de punten maar hij kon Gasly niet meer inhalen.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race