Teleurstellende kwalificatie voor Alfa Romeo Racing in Oostenrijk

Teleurstellende kwalificatie voor Alfa Romeo Racing in Oostenrijk
© Alfa Romeo F1

Geen ideaal begin van het verkorte Formule 1-seizoen voor Alfa Romeo RAcing. De Zwitserse renstal uit Hinwil likt de wonden na een teleurstellende kwalificatie op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Wat een teleurstellend begin van het Formule 1 seizoen voor de Italiaanse renstal Alfa Romeo. Beide coureurs sloegen geen deuk in een pakje boter tijdens de eerste kwalificatie van dit seizoen. Kimi Räikkönen kwalificeerde zich als negentiende en Giovinazzi deed het iets beter door zich als achttiende te plaatsen. Niet de droomstart van de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk die het team voor ogen had.

Kimi was na de vrijdagtraining gematigd optimistisch: "We hebben diverse dingen uitgeprobeerd met de auto om te kijken wat wel en wat niet werkte voor het weekend." Ook zijn Italiaanse teammaat was niet heel positief: "Ik heb veel in de simulator gezeten, maar niets haalt het bij een echte F1 bolide. We missen nog wel dingen vergeleken met de top tien. Maar we zijn hier om alles te geven voor een goed resultaat en punten."

Daar waar beide heren vrijdag en ook zaterdag nog tijdens de vrije trainingen hoop hadden, werd dat in een kwartier tijd zaterdag tijdens de kwalificatie de grond ingeschopt.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.