VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Teleurgestelde Pierre Gasly kan niet schitteren voor thuispubliek

Teleurgestelde Pierre Gasly kan niet schitteren voor thuispubliek
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly finishte in het Franse Le Castellet als elfde en stond met lege handen. De Franse Red Bull-coureur kende een lastige race en moest enkele concurrenten voor hem dulden. Door de dubbele tijdstraf van Daniel Ricciardo schoof Gasly alsnog op naar de tiende plek en wist zodoende een WK-punt mee te brengen voor Red Bull Racing.

Gasly kreeg zijn setup afgelopen weekend niet goed op de rit en zijn hele weekend worstelde hij met de RB1 van Red Bull Racing. Niet alleen tijdens de kwalificatie op zaterdag, maar ook tijdens de race had Gasly moeite om zijn bolide in het goede spoor te krijgen.

"Het was een lange en moeilijke dag, ik ben teleurgesteld. Helemaal omdat me dit nu precies in Frankrijk moet overkomen", aldus Gasly vlak na de race op Paul Ricard. "Net als tijdens de kwalificatie had ik de grootst mogelijk moeite om grip te vinden. Ik weet op dit moment niet hoe dat komt. De auto heeft voor mij nog nooit zo aangevoeld."

"We moeten er snel achter komen wat hiervan de oorzaak is, en het liefst nog voor de volgende race in Oostenrijk", aldus de getergde Fransman.

Aankomend weekend staat de volgende Formule 1 Grand Prix alweer op het programma. Dus er is haast geboden voor de Fransman. In Spielberg krijgt Gasly een nieuwe kans om voor 'thuispubliek' zijn beste beentje voor te zetten. Het circuit waarop de Oostenrijkse Grand Prix wordt verreden is het thuiscircuit voor Red Bull Racing; Red Bull Ring.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.