Technisch directeur Honda ziet 'de zon rijzen': "Voelt als een nieuwe start"

Voor het eerst sinds Hongarije 2006, waar Jenson Button namens BAR-Honda wist te winnen, slaagde Max Verstappen er zondag in Oostenrijk in om de Japanners opnieuw te laten zegevieren na jaren van teleurstelling. Sinds dat Honda in 2015 terugkeerde in de sport, ging het totaal niet zoals gehoopt. Drie dramatische jaren bij McLaren zorgde er bijna voor dat Honda weer zou vertrekken. Bij Red Bull Racing gaat het vooralsnog een heel stuk beter, maar het moet nog beter.

Technisch directeur Honda ziet 'de zon rijzen': "Voelt als een nieuwe start"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na een sterke kwalificatie waarbij Verstappen zich als derde kwalificeerde schoof hij nog een positie op vanwege de penalty van Lewis Hamilton. Met Leclerc op poleposition en Verstappen op P2 verheugden de paddock zich op een prachtige strijd, maar een zeer beroerde start wierp de jonge Nederlander terug naar P8. De hoge racesnelheid van de Red Bull-Honda zorgde ervoor dat Verstappen weer alle kansen van de wereld in handen had. Briljante inhaalacties in combinatie met een volle dosis moed en toewijding leverde hem uiteindelijk de overwinning op. In ronde 69 van de race passeerde hij Charles Leclerc met de ellebogen naar buiten gericht.

Honda heeft hard gewerkt voor de benodigde verbeteringen en die lijken gisteren voor een heel groot gedeelte de vruchten te hebben geplukt. Technisch directeur Toyoharu Tanabe ziet Oostenrijk als een nieuw begin, maar weet ook dat er nog veel gedaan moet worden om Ferrari en Mercedes echt te kunnen verslaan. "Ondanks dat we in 2015 terugkeerde, voelt dit als een nieuwe start. We mogen dit resultaat dan ook wel even vieren als we maar weer snel aan het werk gaan. We moeten het gat naar Ferrari en Mercedes dichten", legt Tanabe uit.

"Het harde werk vanuit Japan en Engeland heeft ervoor gezorgd dat onze eerste zege in het hybride tijdperk een feit is", aldus Tanabe. "We bedanken ook de families van onze medewerkers die ons enorm gesteund hebben om dit te kunnen bereiken."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.