VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Technisch directeur Honda ziet 'de zon rijzen': "Voelt als een nieuwe start"

Technisch directeur Honda ziet 'de zon rijzen': "Voelt als een nieuwe start"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Voor het eerst sinds Hongarije 2006, waar Jenson Button namens BAR-Honda wist te winnen, slaagde Max Verstappen er zondag in Oostenrijk in om de Japanners opnieuw te laten zegevieren na jaren van teleurstelling. Sinds dat Honda in 2015 terugkeerde in de sport, ging het totaal niet zoals gehoopt. Drie dramatische jaren bij McLaren zorgde er bijna voor dat Honda weer zou vertrekken. Bij Red Bull Racing gaat het vooralsnog een heel stuk beter, maar het moet nog beter.

Na een sterke kwalificatie waarbij Verstappen zich als derde kwalificeerde schoof hij nog een positie op vanwege de penalty van Lewis Hamilton. Met Leclerc op poleposition en Verstappen op P2 verheugden de paddock zich op een prachtige strijd, maar een zeer beroerde start wierp de jonge Nederlander terug naar P8. De hoge racesnelheid van de Red Bull-Honda zorgde ervoor dat Verstappen weer alle kansen van de wereld in handen had. Briljante inhaalacties in combinatie met een volle dosis moed en toewijding leverde hem uiteindelijk de overwinning op. In ronde 69 van de race passeerde hij Charles Leclerc met de ellebogen naar buiten gericht.

Honda heeft hard gewerkt voor de benodigde verbeteringen en die lijken gisteren voor een heel groot gedeelte de vruchten te hebben geplukt. Technisch directeur Toyoharu Tanabe ziet Oostenrijk als een nieuw begin, maar weet ook dat er nog veel gedaan moet worden om Ferrari en Mercedes echt te kunnen verslaan. "Ondanks dat we in 2015 terugkeerde, voelt dit als een nieuwe start. We mogen dit resultaat dan ook wel even vieren als we maar weer snel aan het werk gaan. We moeten het gat naar Ferrari en Mercedes dichten", legt Tanabe uit.

"Het harde werk vanuit Japan en Engeland heeft ervoor gezorgd dat onze eerste zege in het hybride tijdperk een feit is", aldus Tanabe. "We bedanken ook de families van onze medewerkers die ons enorm gesteund hebben om dit te kunnen bereiken."

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.