FrankrijkGP Frankrijk
VT 118 jun 11:30
VT 218 jun 15:00
VT 319 jun 12:00
QUALI19 jun 15:00
RACE20 jun 15:00

Technisch directeur Honda ziet 'de zon rijzen': "Voelt als een nieuwe start"

Voor het eerst sinds Hongarije 2006, waar Jenson Button namens BAR-Honda wist te winnen, slaagde Max Verstappen er zondag in Oostenrijk in om de Japanners opnieuw te laten zegevieren na jaren van teleurstelling. Sinds dat Honda in 2015 terugkeerde in de sport, ging het totaal niet zoals gehoopt. Drie dramatische jaren bij McLaren zorgde er bijna voor dat Honda weer zou vertrekken. Bij Red Bull Racing gaat het vooralsnog een heel stuk beter, maar het moet nog beter.

Technisch directeur Honda ziet 'de zon rijzen': "Voelt als een nieuwe start"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na een sterke kwalificatie waarbij Verstappen zich als derde kwalificeerde schoof hij nog een positie op vanwege de penalty van Lewis Hamilton. Met Leclerc op poleposition en Verstappen op P2 verheugden de paddock zich op een prachtige strijd, maar een zeer beroerde start wierp de jonge Nederlander terug naar P8. De hoge racesnelheid van de Red Bull-Honda zorgde ervoor dat Verstappen weer alle kansen van de wereld in handen had. Briljante inhaalacties in combinatie met een volle dosis moed en toewijding leverde hem uiteindelijk de overwinning op. In ronde 69 van de race passeerde hij Charles Leclerc met de ellebogen naar buiten gericht.

Honda heeft hard gewerkt voor de benodigde verbeteringen en die lijken gisteren voor een heel groot gedeelte de vruchten te hebben geplukt. Technisch directeur Toyoharu Tanabe ziet Oostenrijk als een nieuw begin, maar weet ook dat er nog veel gedaan moet worden om Ferrari en Mercedes echt te kunnen verslaan. "Ondanks dat we in 2015 terugkeerde, voelt dit als een nieuwe start. We mogen dit resultaat dan ook wel even vieren als we maar weer snel aan het werk gaan. We moeten het gat naar Ferrari en Mercedes dichten", legt Tanabe uit.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP OostenrijkMax VerstappenOostenrijk 2019Red Bull F1Red Bull-HondaToyoharu Tanabe
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Frankrijk
vrijdag 18 juni
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 19 juni
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 20 juni
Race
15:00 - 17:00
Meer Frankrijk GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.