Tanabe over de verbeterde Honda RA620H-motor: "kleine verbeteringen"

Tanabe over de verbeterde Honda RA620H-motor: "kleine verbeteringen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vorig jaar debuteerde de krachtbron van Honda Racing F1 in de RB15. En er werden in 2019 meteen overwinningen geboekt. Max Verstappen won in Oostenrijk, Duitsland en Brazilië. Een enorm succes, omdat vele kenners hadden voorspeld dat de samenwerking tussen Red Bull Racing en Honda wel eens slecht kon aflopen. Maar niets was minder waar.

Vooral op hoog gelegen circuits kwam Red Bull-Honda bijzonder goed uit de voeten. Mede door hulp van de hoge temperaturen kon Verstappen in Oostenrijk en Brazilië zegevieren. Maar voor dit jaar wil Honda het nog beter doen, door niet alleen op enkele circuits sterk te zijn. De racedivisie van de Japanse autofabrikant heeft het doel gesteld om in 2020 op alle circuits sterk te zijn.

Een en ander werd al vrij snel duidelijk tijdens de wintertests waar Red Bull-Honda goed voor de dag kwam. Ook al was het Mercedes die de toon zette, Red Bull zat de Duitse formatie op alle gebieden op de hielen. Honda kijkt erg uit naar het seizoen 2020 en heeft een verbeterde versie van de Honda RA620H meegenomen naar de Red Bull Ring. Het gaat niet om een drastische upgrade, maar om een verbeterde versie, de 'spec 1.1'.

"We hadden een shutdown periode, we moesten stoppen met het ontwikkelen, dus we konden niet veel verbeteren aan onze krachtbron. In de basis is de krachtbron dus hetzelfde als die in Barcelona, maar we hebben wel wat kleine zaken kunnen verbeteren zowel op het gebied van de betrouwbaarheid, als op het prestatie-gebied", aldus technisch directeur van Honda Racing F1, Toyoharu Tanabe.

Op de vraag wat Tanabe belangrijker vindt: betrouwbaarheid of prestatie, antwoordt de Japanner: "Beide zijn belangrijk, ook in een kort seizoen als dit. De balans is belangrijk. Maar, wanneer we weten hoeveel races er dit jaar zullen zijn, kunnen we proberen ons meer te focussen op de prestatie dan op de betrouwbaarheid, aangezien het seizoen korter zal zijn."

Ook Honda is klaar voor de nieuwe uitdaging van het Formule 1-seizoen 2020. Morgen (vrijdag) begint de eerste vrije training op de Red Bull Ring om 11:00 uur Nederlandse tijd. Mogelijk wordt de eerste vrije training onder natte omstandigheden verreden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.