Szafnauer zegt niet verrast te zijn door tegenvallende resultaten

Szafnauer zegt niet verrast te zijn door tegenvallende resultaten
© Racing Point F1

Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer zegt niet verrast te zijn over de tegenvallende resultaten van het team in 2019. Door geldgebrek (eind 2017 en begin 2018) is de ontwikkeling van de 2018 en 2019 auto in het gedrang gekomen.

De toekomst van Racing Point (eerder Force India) hing vorig jaar aan een zijde draadje. Na de overname van Lawrence Stroll en een groep investeerders begon de zon weer te schijnen voor de Britse formatie, maar dat kwam in 2019 alleen tot uiting in de boekhouding en niet in de resultaten op de baan van Sergio Pérez en Lance Stroll.

"We hebben het afgelopen jaar niet zo goed gedraaid, als we normaliter doen. Daarnaast zat het middenveld heel erg dicht bij elkaar", laat Szafnauer optekenen door RaceFans. "Het is begrijpelijk, vorig jaar begonnen we aan de ontwikkeling van de auto, terwijl we in grote financiële moeilijkheden zaten. Dat keert terug in de performance [van de auto] in de zes tot 18 maanden daarna."

"Daar ben ik dus niet door verrast, maar vooruitkijkend ben ik erg geprikkeld en ook over het feit dat we dit jaar erg veel te weten zijn gekomen", vervolgt de geboren Roemeen. "En in jaren zoals deze leer je vaak meer dan in andere jaren, wanneer het je voor de wind gaat. Ik denk ook dat onze coureurs en ingenieurs veel hebben geleerd en volgend jaar veel sterker voor de dag gaan komen."

Sergio Pérez legde aan het eind van 2019 met 52 WK-punten beslag op de tiende plek van het kampioenschap. Zijn teamgenoot Lance Stroll moest het doen met 21 punten en de vijftiende plek. Samen reden 73 punten bij elkaar, wat Racing Point een zevende plaats in het kampioenschap voor constructeurs opleverde.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.