VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Szafnauer: "Sergio Pérez werd besmet door ingehuurde privékok"

Szafnauer: "Sergio Pérez werd besmet door ingehuurde privékok"
© Racing Point

Volgens Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer liep Sergio Pérez de Covid-19-infectie niet op tijdens een bezoek aan Mexico, waar hij na de Hongaarse Grand Prix naar toe vloog, om zijn herstellende moeder te bezoeken. De Mexicaan raakte waarschijnlijk besmet door een door hemzelf ingehuurde kok.

"We denken dat hij de infectie heeft opgelopen van een van de koks die hij privé heeft ingehuurd. Om eerlijk te zijn, dit kan ons allemaal overkomen", zei Szafnauer in gesprek met Sky Sports. "Hij vloog met een privévliegtuig naar Mexico, volgde alle voorzorgsmaatregelen, bleef daar bij zijn ouders en at thuis. En toen hij terugkeerde naar Europa, huurde hij een kok in om niet naar restaurants te gaan, en we denken dat hij via deze persoon besmet is geraakt", aldus de geboren Roemeen.

De Racing Point-coureur moest door zijn opgelopen besmetting de twee Formule 1-races op Silverstone missen, waar hij werd vervangen door Nico Hülkenberg, maar de laatste Covid-19-test, die Pérez voor het Spaanse raceweekend doorliep, bleek negatief en hij mocht deelnemen aan de Grand Prix.

Intussen zit Nico Hülkenberg dus weer op de reservebank bij Racing Point en moet hij toekijken hoe de Mexicaan zijn eigen plek weer inneemt. Hülkenberg zei eerder deze week dat hij in gesprek is met twee Formule 1-teams over een terugkeer in de sport. Mogelijk dat de Duitser in 2021 weer op de grid staat.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.