Szafnauer over bijtanken Formule 1, "wellicht onnodig en kost veel geld"

Sinds 2010 is het bijtanken van auto's tijdens de Formule 1 races niet meer toegestaan. Enkele argumenten waren destijds dat het te veel veiligheidsrisico's met zich meebracht en te duur zou zijn.

Szafnauer over bijtanken Formule 1, "wellicht onnodig en kost veel geld"
© Racing Point F1

Ondanks de argumenten om het bijtanken sinds 2010 af te schaffen wordt er weer gepraat over het terugbrengen van het bijtanken tijdens de Formule 1-races. Veel coureurs zien een dergelijk wedstrijdelement wel zitten, maar er zijn ook tegenstanders van het idee.

Zo is daar Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer die er geen voorstander van is om het bijtanken terug te laten keren in de Formule 1. En niet alleen het veiligheidsaspect is voor Szafnauer reden om negatief tegen de plannen aan te kijken, ook de kosten baren de geboren Roemeen zorgen.

"De kosten die de teams moeten maken - verspreid over vijf jaar - liggen rond de vijf miljoen dollar en dat is voor sommige teams erg veel, zeker als het onnodig is", aldus Otmar Szafnauer, die ook nog denkt dat het herinvoeren van bijtanken niet voor veel meer spannende momenten op de baan zorgt.

"Ik vrees ook dat de inhaalacties tijdens de races plaats zullen vinden in de pitstraat en niet op de baan." Waarmee Otmar Szafnauer eigenlijk van mening dat er minder actie op de baan zal zijn, en dat is nou juist niet wat de sport kan gebruiken.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.