Szafnauer over bijtanken Formule 1, "wellicht onnodig en kost veel geld"

Sinds 2010 is het bijtanken van auto's tijdens de Formule 1 races niet meer toegestaan. Enkele argumenten waren destijds dat het te veel veiligheidsrisico's met zich meebracht en te duur zou zijn.

Szafnauer over bijtanken Formule 1, "wellicht onnodig en kost veel geld"
© Racing Point F1

Ondanks de argumenten om het bijtanken sinds 2010 af te schaffen wordt er weer gepraat over het terugbrengen van het bijtanken tijdens de Formule 1-races. Veel coureurs zien een dergelijk wedstrijdelement wel zitten, maar er zijn ook tegenstanders van het idee.

Zo is daar Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer die er geen voorstander van is om het bijtanken terug te laten keren in de Formule 1. En niet alleen het veiligheidsaspect is voor Szafnauer reden om negatief tegen de plannen aan te kijken, ook de kosten baren de geboren Roemeen zorgen.

"De kosten die de teams moeten maken - verspreid over vijf jaar - liggen rond de vijf miljoen dollar en dat is voor sommige teams erg veel, zeker als het onnodig is", aldus Otmar Szafnauer, die ook nog denkt dat het herinvoeren van bijtanken niet voor veel meer spannende momenten op de baan zorgt.

"Ik vrees ook dat de inhaalacties tijdens de races plaats zullen vinden in de pitstraat en niet op de baan." Waarmee Otmar Szafnauer eigenlijk van mening dat er minder actie op de baan zal zijn, en dat is nou juist niet wat de sport kan gebruiken.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET