Symonds verrast door de 'trage' concurrenten van Mercedes

Pat Symonds heeft zich verbaasd over hoe lang de concurrentie er over gedaan heeft om Mercedes - in de race om de motorontwikkeling - in te halen. "Het is nu pas gelukt en Mercedes stelt zelfs dat Ferrari hen gepasseerd is", aldus de Formule 1-technicus.

Symonds verrast door de 'trage' concurrenten van Mercedes
© Mercedes F1

Sinds het aanbreken van het hybride tijdperk in 2014 heeft Mercedes de concurrentie op achterstand gezet. De Duitse formatie domineerde de kampioenschappen tot en met 2019, en ook voor 2020 wordt verwacht dat Mercedes zich weer zal melden voor de hoofdprijs.

Volgens Pat Symonds is het niet zo vreemd dat Mercedes zo ver is gekomen. "Het succes is ongelooflijk indrukwekkend. Maar als je naar de motorafdeling in Brixworth kijkt, begrijp je waarom. Er werken zoveel getalenteerde mensen, daar die functioneren onder de fantastische leiding van Andy Cowell in een uitstekende infrastructuur", aldus Symonds op de Autosport International Show tegenover Speed Week.

"Het verbaasd me dus niet dat Mercedes al die jaren heeft gedomineerd. Wat mij meer heeft verrast was de tijd die de concurrentie nodig heeft gehad om Mercedes bij te halen", vervolgt de zesenzestigjarige Brit. "Dat is nu pas gelukt en Mercedes stelt zelfs dat Ferrari hen gepasseerd is."

Omdat de technische regelgeving in 2020 gelijk blijft - aan die van 2019 - denkt Symonds ook dat het GP-seizoen in 2020 spannender zal worden dan in de afgelopen jaren. "Vorig jaar hadden we al een paar spannende races. Dus ik hoop dat dat in 2020 een vervolg krijgt."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.