Suzuka heeft het ergste van Hagibis achter de rug

Momenteel heeft Suzuka nog te maken met zware regenval. Er kan lokaal nog wel 25 millimeter vallen, maar daarmee is het ergste achter de rug.

Suzuka heeft het ergste van Hagibis achter de rug
© Windy.com

Langzaam maar zeker trekt Hagibis, die intussen is afgezwakt, verder in noordoostelijke richting over Japan. Tokio ligt nog in het voorspelde pad en daarna heeft Japan de zwaarste storm in zestig jaar achter de rug.

De regen zal in de rest van de avond blijven vallen, ook al neemt de hevigheid daarvan ieder uur af. De kans dat de kwalificatie, die verplaatst is van zaterdag naar zondag, gewoon doorgaat, is groot. De kwalificatie begint om 03:00 uur Nederlandse tijd (10:00 uur lokale tijd).

De kans dat het tijdens de race regent is klein. Misschien dat het asfalt bij aanvang van de race nog wat vochtig, maar de temperatuur van ongeveer 21 graden draagt er aan bij dat de baan spoedig zal opdrogen, maar toch is dat nog niet helemaal zeker.

De regio rondom Suzuka Circuit is er goed vanaf gekomen. De extreme regenval is uitgebleven, ook al heeft het er langdurig flink geregend. Lokale winkels zijn gewoon opengegaan en zelfs het openbaarvervoer komt weer opgang.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister