Surer over Verstappen: "Niet proberen om in bocht 1 alles goed te maken"

Surer over Verstappen: "Niet proberen om in bocht 1 alles goed te maken"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen viel in de eerste ronde van de Grand Prix van België uit na een crash in de bandenstapel van Eau Rouge. Volgens Marc Surer was dat niet nodig geweest. De voormalig Formule 1-coureur stelt dat Verstappen het niet in de eerste bocht goed had moeten maken.

"Als je een slechte start hebt, moet je niet proberen om dat in de eerste bocht goed te maken", legt de Zwitserse voormalig Formule 1-coureur uit. En daarmee bevestigt hij het gedachtegoed van Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur, die iets van gelijke strekking liet weten.

Volgens velen heeft Max Verstappen een 'foutje' gemaakt in zijn gedachten om voor de punten te gaan. Maar achteraf is het wel te verklaren waarom Verstappen zo snel mogelijk voor zijn concurrenten door de eerste ronde wilde komen.

Naar verluidt startte de Nederlander met een Spec 2-motor van Honda aan de Grand Prix van België. Waarom dat zo was laten we in het midden, maar het heeft er alle schijn van dat Honda de Spec 4-motor nog niet goed genoeg vertrouwde.

Om te voorkomen dat hij te veel achterop raakte probeerde Verstappen zo vroeg mogelijk zoveel mogelijk coureurs te passeren. Maar het een en ander liep desastreus  af. Verstappen kwam in aanraking met Alfa Romeo-coureur Kimi Räikkönen en zijn race kwam te einde in de bandenstapels halverwege Eau Rouge.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.