Surer over Verstappen: "Niet proberen om in bocht 1 alles goed te maken"

Max Verstappen viel in de eerste ronde van de Grand Prix van België uit na een crash in de bandenstapel van Eau Rouge. Volgens Marc Surer was dat niet nodig geweest. De voormalig Formule 1-coureur stelt dat Verstappen het niet in de eerste bocht goed had moeten maken.

Surer over Verstappen: "Niet proberen om in bocht 1 alles goed te maken"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Als je een slechte start hebt, moet je niet proberen om dat in de eerste bocht goed te maken", legt de Zwitserse voormalig Formule 1-coureur uit. En daarmee bevestigt hij het gedachtegoed van Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur, die iets van gelijke strekking liet weten.

Volgens velen heeft Max Verstappen een 'foutje' gemaakt in zijn gedachten om voor de punten te gaan. Maar achteraf is het wel te verklaren waarom Verstappen zo snel mogelijk voor zijn concurrenten door de eerste ronde wilde komen.

Naar verluidt startte de Nederlander met een Spec 2-motor van Honda aan de Grand Prix van België. Waarom dat zo was laten we in het midden, maar het heeft er alle schijn van dat Honda de Spec 4-motor nog niet goed genoeg vertrouwde.

Om te voorkomen dat hij te veel achterop raakte probeerde Verstappen zo vroeg mogelijk zoveel mogelijk coureurs te passeren. Maar het een en ander liep desastreus  af. Verstappen kwam in aanraking met Alfa Romeo-coureur Kimi Räikkönen en zijn race kwam te einde in de bandenstapels halverwege Eau Rouge.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET