Stroll gefrustreerd: "Met deze auto kan je niet knokken"

Na een zeer teleurstellende race in Melbourne heeft Williams-coureur Lance Stroll zijn twijfels geuit over het prestatieniveau van de nieuwe auto van Williams, de FW41. Vanaf de start moest de jonge Canadees alle zeilen bijzetten om de concurrentie van zich af te slaan.

Stroll gefrustreerd: "Met deze auto kan je niet knokken"
©LAT Images / Williams F1

Al voor de eerste bocht verloor Stroll een positie, maar daarna werd het er niet beter op. Het werd zelfs zo erg dat hij zelfs zijn meerdere moest erkennen in rookie Charles Leclerc, die vrij eenvoudig met zijn Alfa Romeo Sauber langs de Williams reed.

Het meest frustrerende voor Lance Stroll is nog dat de formatie uit het Britse Grove weet waar het probleem lag. "Tijdens de eerste ronde stond de auto in de verkeerde [motor] modus en toen kon Ocon mij inhalen", aldus Stroll. "We hadden ook niet voldoende power om na de safety car, Leclerc achter ons te houden. Zodoende verloor is ook nog de dertiende positie."

"Kortom, we hadden grote moeite om ons dit weekend staande te houden. Veel problemen die allemaal veel tijd hebben gekost."

Zoals de zaken er nu voor staan, lijkt het voor de 19-jarige Canadees onmogelijk om met deze auto [Williams FW41] voor posities te vechten. "Je kan met deze auto niet knokken, zo simpel is het gewoon."

Ook vrijdag ging het Stroll niet voor de wind. "Het team maakte een fout tijdens de training en ik moest daardoor mijn auto aan de kant van de baan parkeren. We verloren kostbare tijd en zondag bleek er niets te zijn opgelost", aldus een gefrustreerde Lance Stroll.

De teamgenoot van Stroll, Sergey Sirotkin, moest eerder in de race al opgeven nadat zijn rechter achterrem er aan was gegaan. Een broodzakje zou voor zijn uitvalbeurt verantwoordelijk zijn.

Geen goed begin voor Williams Martini Racing. Over minder dan twee weken krijgt het team uit Grove een herkansing. Dan staat de Grand Prix van Bahrein op de agenda.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.