Stroll gefrustreerd: "Met deze auto kan je niet knokken"

Stroll gefrustreerd: "Met deze auto kan je niet knokken"
©LAT Images / Williams F1

Na een zeer teleurstellende race in Melbourne heeft Williams-coureur Lance Stroll zijn twijfels geuit over het prestatieniveau van de nieuwe auto van Williams, de FW41. Vanaf de start moest de jonge Canadees alle zeilen bijzetten om de concurrentie van zich af te slaan.

Al voor de eerste bocht verloor Stroll een positie, maar daarna werd het er niet beter op. Het werd zelfs zo erg dat hij zelfs zijn meerdere moest erkennen in rookie Charles Leclerc, die vrij eenvoudig met zijn Alfa Romeo Sauber langs de Williams reed.

Het meest frustrerende voor Lance Stroll is nog dat de formatie uit het Britse Grove weet waar het probleem lag. "Tijdens de eerste ronde stond de auto in de verkeerde [motor] modus en toen kon Ocon mij inhalen", aldus Stroll. "We hadden ook niet voldoende power om na de safety car, Leclerc achter ons te houden. Zodoende verloor is ook nog de dertiende positie."

"Kortom, we hadden grote moeite om ons dit weekend staande te houden. Veel problemen die allemaal veel tijd hebben gekost."

Zoals de zaken er nu voor staan, lijkt het voor de 19-jarige Canadees onmogelijk om met deze auto [Williams FW41] voor posities te vechten. "Je kan met deze auto niet knokken, zo simpel is het gewoon."

Ook vrijdag ging het Stroll niet voor de wind. "Het team maakte een fout tijdens de training en ik moest daardoor mijn auto aan de kant van de baan parkeren. We verloren kostbare tijd en zondag bleek er niets te zijn opgelost", aldus een gefrustreerde Lance Stroll.

De teamgenoot van Stroll, Sergey Sirotkin, moest eerder in de race al opgeven nadat zijn rechter achterrem er aan was gegaan. Een broodzakje zou voor zijn uitvalbeurt verantwoordelijk zijn.

Geen goed begin voor Williams Martini Racing. Over minder dan twee weken krijgt het team uit Grove een herkansing. Dan staat de Grand Prix van Bahrein op de agenda.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.