Straten van Beijing op nominatie voor tweede Chinese F1-race

De eigenaren van de Formule 1 hebben er op gezinspeeld dat er gedacht wordt aan een tweede Chinese Formule 1 Grand Prix op de F1-kalender in de toekomst. De Chinese markt heeft duidelijk behoefte aan een dergelijk evenement, een F1-race in de straten van bijvoorbeeld Beijing.

Straten van Beijing op nominatie voor tweede Chinese F1-race
©Pirelli

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet een dergelijk evenement wel ook voor zich, aangezien Mercedes China als belangrijke markt ziet voor het product voor het Duitse automerk. "Waarom niet in Hong Kong of Beijing?", vroeg de Oostenrijker zich eerder al af en daarin wordt hij gesteund door commercieel directeur van de Formule 1, Sean Bratches.

Volgens persbureau AFP heeft de Formule 1 belangstelling getoond in een tweede Chinese Formule 1-race. "Wat interesse betreft zijn wij bijzonder geïnteresseerd in een straatrace", bevestigd Bratches. "Het zou een mooie toevoeging zijn aan het geen we hier nu al hebben."

Naar verluidt zou algemeen directeur van de Formule 1, Chase Carey, na China te zijn afgereisd om het circuit in Vietnam te inspecteren. De Grand Prix van Vietnam staat voor 2020 op de F1-kalender. Daarnaast maken de leidinggevenden van Liberty Media ook een rondrit in China, om zichzelf op de hoogte te brengen van de situaties in China, rondom een eventuele tweede F1-race.

"Er vinden ontmoetingen plaats in steden met afgezanten van de overheid om te praten over de mogelijkheden om een grand prix te hosten", vervolgt Bratches. "Vanuit dat perspectief kunnen we zeggen dat er veel interesse is getoond vanuit China."

Waar Liberty Media al geruime tijd spelen met de gedachten om een tweede F1-race in de Verenigde Staten op de been te krijgen, lijkt China nu meer dan ooit kans te maken op een tweede evenement op de F1-kalender. Onlangs werd er in Miami tegen de komst van de Formule 1 in de straten van de Amerikaanse stad gestemd. Daardoor lijkt Miami in ieder geval niet op de F1-kalender van 2020 terecht te komen. De volgende stemmingsronde komt daarvoor te laat.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.