VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Toto Wolff: "Albon zal natuurlijk ook voor zichzelf willen rijden"

Toto Wolff: "Albon zal natuurlijk ook voor zichzelf willen rijden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Toto Wolff heeft zich uitgesproken over de rijderstatus binnen Formule 1-teams en hij stelt dat Red Bull-coureur Alexander Albon vastbesloten zal zijn om zijn teamgenoot Max Verstappen te verslaan.

De Mercedes-teambaas deed zijn uitspraken tegenover Motorsport-Total. De Oostenrijker liet in hetzelfde gesprek ook weten dat de Mercedes-coureurs, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas evenveel kans krijgen om voor de wereldtitel te vechten. Een en ander houdt wel verband met de prestaties van de coureurs.

"Het resultaat van de prestaties bepaalt de status binnen het team", zo liet Wolff weten tegenover Motorsport-Total. "Maar bij aanvang van het seizoen krijgen beide coureurs bij ons dezelfde mogelijkheden. We willen beide coureurs de kans bieden om te racen voor het wereldkampioenschap."

In deze situatie verkeerd Mercedes niet alleen, zo meent Wolff. Ook bij Red Bull Racing geldt een soort gelijke manier van handelen. Over het algemeen wordt aangenomen dat Max Verstappen de gedoodverfde nummer 1 binnen de Oostenrijkse renstal is.

Volgens Toto Wolff is Alex Albon niet van plan om 'pootjes te geven' als Verstappen hierom zal vragen. "De jonge Albon wil natuurlijk ook voor zichzelf rijden", vervolgt Wolff. "De nummer 1-status werkt niet zonder meer, omdat iedere coureur de ambitie heeft om te winnen. Anders zouden ze geen Formule 1-coureurs zijn."

Het lijkt erop dat Toto Wolff onrust binnen het Formule 1-team van Red Bull Racing probeert te stoken met zijn uitgesproken bevindingen. De Oostenrijker lijkt op een of andere manier volledig voorbij te gaan aan de kwaliteiten van Max Verstappen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.