Stoffel Vandoorne over F1 GP België: 'Saaie race zonder inhaalacties'

Meestal doen coureurs het beter tijdens hun thuisrace. Formule 1-coureur Stoffel Vandoorne kende waarschijnlijk echter het slechtste weekend van zijn loopbaan. Het laatste en elke sessie en ook op zondag kwam hij als laatste over de streep op het circuit van Spa-Francorchamps.

Stoffel Vandoorne over F1 GP België: 'Saaie race zonder inhaalacties'
©McLaren F1

'Saaie race zonder inhaalacties'

"Het is dan wel mijn thuisrace, maar veel slechter dan dit kan een weekend niet worden. Het was natuurlijk leuk om hier zoveel fans, familie en vrienden te zien, maar dan wil je juist een goed een resultaat scoren. Jammer genoeg hebben we dat dit weekend niet kunnen doen. Het was een saaie race voor iedereen zonder veel inhaalacties."

Na dit rampzalige weekend zal de positie van de Belg alleen maar verder onder druk komen bij McLaren. Teambaas en schoonvader Gil de Ferran wilde bij de Belgische pers na afloop van de race niet ingaan op de positie van Vandoorne: "Stoffel rijdt tot het einde van het seizoen voor ons. Voor 2019, dat is een andere kwestie. Daar zijn er verscheidene mogelijkheden, en Stoffel is er eentje van."

Esteban Ocon wordt nadrukkelijk gelinkt aan het zitje. Hier was De Ferran echter kort over: "Geen commentaar".



Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET