Stoffel Vandoorne na Hongarije: "Blij dat alles weer normaal is"

Ook al moest Stoffel Vandoorne tijdens de F1 Grand Prix van Hongarije uitvallen, terwijl hij op puntenkoers reed, toch zegt de Vlaming dat hij tenminste "blij is dat alles weer normaal is."

Stoffel Vandoorne na Hongarije: "Blij dat alles weer normaal is"
©McLaren F1

Na weken van teleurstelling, kreeg Vandoorne voor de Grand Prix van Hongarije een ander chassis. Terwijl McLaren geen reden kon vinden waarom het chassis bij Vandoorne niet werkte, gaf de Belg van het eerste moment [Silverstone] dat het nieuwe chassis in gebruik werd genomen, dat er iets niet klopte aan het chassis.

Ondanks zijn uitvalbeurt in Hongarije was Stoffel Vandoorne over best wel blij dat alles weer 'normaal' was. "Dit weekend was een goed signaal dat alles weer normaal is", zei Vandoorne.

"Vanuit mijn eigen standpunt voelde alles weer goed. We lieten zien dat de snelheid weer terug was, naar het niveau waar het eerder al is geweest."

"Het is natuurlijk erg teleurstellend om een race zo te eindigen. We hadden een geweldige start. We stonden wel een beetje ver - naar onze zin - op de startgrid, maar we maakten een goede openingsronde mee, we reden in de punten", aldus Vandoorne.

"We gingen echt super goed om met de banden, en waren snel als het er toe deed. We konden lang doorgaan en wisten zelfs een overcut te bereiken. We konden veel posities winnen tijdens onze pitstop. Een geweldige strategie van het team."

Natuurlijk, ondanks zijn goede gevoel, is Stoffel Vandoorne in mineur, omdat hij zijn team geen dubbele puntenfinish kon geven. "Persoonlijk ben ik blij. Maar het is verdraaid jammer dat ik niet kon finishen om een dubbele puntenfinish te realiseren."
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.