Stichting Natuurbelang wil af van Circuit Zandvoort en start petitie

Stichting Natuurbelang wil af van Circuit Zandvoort en start petitie
© Circuit Zandvoort

Vorige week besloot de organisatie van de Dutch GP dat de drie Formule 1-teams - Mercedes, Red Bull Racing en AlphaTauri - niet door natuurgebied Noordvoort zullen rijden. Dit kwam mede tot stand na de start van een petitie, waarin ongeveer 50.000 mensen hun ontevredenheid uitte over de dagelijkse tocht van de teams tussen Noordwijk en Zandvoort.

Maar daarbij blijft het niet. Stichting Natuurbelang is een nieuwe petitie gestart (stopcircuitzandvoort.petities.nl) waarin wordt opgeroepen om Circuit Zandvoort op te heffen. "Het circuit van Zandvoort heeft grote impact op de omliggende natuur en bewoners. Het circuit ligt midden in een natuurgebied. Het is niet te verantwoorden dat een commercieel bedrijf een dergelijk grote impact heeft op de omgeving met grote gevolgen voor de leefomgeving van dier en mens", aldus de inleidende tekst boven de petitie.

Naast het starten van een nieuwe petitie kondigt Stichting Natuurbelang ook nieuwe rechtszaken aan, waarin de uitstoot van stikstof en de bedreigde dieren in het duingebied aan de kaak wordt gesteld. Er moeten zeker nog vier rechtszaken afgerond worden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.