VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Stewards ontnemen Verstappen pole, drie plekken gridstraf

Stewards ontnemen Verstappen pole, drie plekken gridstraf
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen is door de stewards alsnog bestraft voor het negeren van de gele vlag. Voor het negeren van de gele vlag, op de plek waar Bottas was gecrasht, krijgt de Nederlander een gridstraf van drie plekken en twee strafpunten, die twaalf maanden blijven staan, op zijn superlicentie.

Door de gridstraf zal Max Verstappen zondag vanaf de vierde plek van start gaan in Mexico. Een bittere pil voor Max Verstappen, Red Bull Racing en Honda Racing F1. Maar de stewards konden niets anders dan de Nederlander straffen.

In eerste instantie waren de stewards in Mexico niet plan de Nederlander te vervolgen voor zijn vermeende acties. Verstappen was volgens onderzoek van de FIA, ook al nog zo miniscuul, van zijn gas afgegaan. Maar na zijn 'eerlijkheid' tijdens de persconferentie na de kwalificatie, waar Verstappen ongeveer toegaf dat hij niet van zijn gas af was gegaan en dat hij Bottas had zien staan, werd Verstappen alsnog gesommeerd om zich te melden bij de stewards voor een gesprekje.

Een van de argumenten van Red Bull Racing en Max Verstappen was dat er geen gele leds op het stuurtje van Verstappen te zien waren en ook geen gele lichten langs de baan knipperden. Dat kwam omdat Bottas de sensors van de FIA kapot had gereden tijdens zijn crash. Maar daar gingen de stewards niet in mee.

"De stewards hebben vastgesteld uit de onboard beelden van auto met startnummer 33, dat de gele vlag duidelijk zichtbaar is en overduidelijk aangaf wat er aan de hand was", valt te lezen in de verklaring van de FIA. Ook geeft de FIA aan dat Vettel, die voor Verstappen reed, wel reageerde op dezelfde gele vlag en van zijn gas afging.

Door de straf die Verstappen krijgt, erft Charles Leclerc de poleposition in Mexico en staat zijn teamgenoot Sebastian Vettel op de tweede plek. Lewis Hamilton schuift ook een plekje op en start zondag vanaf de derde plek. Max Verstappen staat naast de Brit, op de tweede startrij.

Nieuwe startgrid GP Mexico

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.