Sterk optreden van Racing Point-rijders in kwalificatie Singapore

Racing Point Force India was opnieuw zeer sterk tijdens de kwalificatie van de grote prijs van Singapore. Sergio Pérez kwalificeerde zich als zevende, teamgenoot Esteban Ocon deed dat als negende.

Sterk optreden van Racing Point-rijders in kwalificatie Singapore
©Racing Point Force India F1

Daarmee geeft het team opnieuw een lange neus aan de concurrenten Haas, Renault, Sauber en Toro Rosso. Zij sneden als een mes door de warme boter door Q1 en Q2. In Q3 gaven ze alles dat er maar was. Ocon, die zondag waarschijnlijk zijn laatste Formule 1-race rijdt voor dit seizoen, kon nog sneller maar raakte in de laatste stint nog even de muur.

Perez liet zien dit keer 'best of the rest' te zijn. Het team dat twee races geleden met nul punten achter de naam een herstart maakte, heeft grote kans op veel punten. Het doel van zoveel mogelijk punten scoren mogen de coureurs niet uit het oog verliezen, omdat het miljoenen oplevert.

Voorlopig de laatste race voor Ocon?

Het zal een ietwat zure race voor Ocon worden. Het Franse talent heeft waarschijnlijk nog geen stoeltje voor de rest van dit seizoen en ook voor 2019 nog niet. Er wordt wel gezegd dat coureurs zonder emotie een race rijden, maar of dat echt zo is? Dat zal morgen blijken.

Terwijl Renault druk bezig is om Haas F1 van het lijf te houden, komen de Racing Point-rijders ook steeds dichterbij aan het Franse fabrieksteam. Het 'nieuwe' team uit Silverstone staat nu alweer op 32 punten, maar zoals het er nu ziet zullen Sergio Pérez en Esteban Ocon zondag weer punten gaan scoren en met twee auto's in Q3, staan ze er beter voor dan Renault en Haas.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race