VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Steiner: "Eerst een Concorde-akkoord, dan praten over rijders line-up"

Steiner: "Eerst een Concorde-akkoord, dan praten over rijders line-up"
© LAT Images/Haas F1

Er gaan al enige tijd geruchten rond over het Formule 1-team van Haas. Volgens berichten uit de stroom der geruchten is het nog altijd niet zeker dat team-eigenaar Gene Haas na 2020 door wil gaan met de Formule 1. Dat is ook dan ook de reden dat Haas F1 nog geen rijders line-up bekend heeft gemaakt voor volgend jaar.

Een andere reden, en dat is meteen de belangrijkste, is dat de Amerikaanse renstal uit Kannapolis nog geen line-up heeft gepresenteerd is dat er nog geen definitieve Concorde-akkoord op tafel ligt. Enkele teams hebben al toegezegd dat ze akkoord gaan met het laatste concept, maar andere teams, zoals bijvoorbeeld Mercedes AMG F1, zijn het nog niet helemaal eens met de inhoud van de documenten.

Voordat Haas-teambaas Günther Steiner kan praten over rijders line-up wil hij eerst dat er een Concorde-overeenkomst op tafel ligt en er een handtekening onder gezet kan worden. Zolang dat niet het geval is, kan Steiner niet nadenken over een toekomstige rijders line-up.

"Op korte termijn moeten we eerst de Concorde-akkoord goedkeuren, dan kunnen we praten over de coureurs", benadrukt Steiner. "Ideaal of niet, maar we zijn nog niet begonnen met kijken naar of praten met de coureurs. Ik heb er nog niet met Gene over gesproken. We hebben eerst nog andere dingen af te handelen", aldus Steiner.

Momenteel rijden Romain Grosjean en Kevin Magnussen voor Haas F1, maar of die combinatie ook na 2020 blijft bestaan is dus nog de vraag. Misschien heeft Haas F1 geen andere keuze, omdat het budget niet toereikend is om andere coureurs binnen te halen. Het team heeft altijd laten weten niet de voorkeur uit te laten gaan naar jongere, onervaren coureurs.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.