Stefano Domenicali zegt dat iedereen in de F1 moet buigen

Stefano Domenicali zegt dat iedereen in de F1 moet buigen
© Ferrari F1

Stefano Domenicali is van mening dat de Formule 1 zich moet inspannen om de coronacrisis op een wat milde manier moet benaderen, en vooral om een aantal werkwijzen moet aanpassen om een complete 'meltdown' te voorkomen.

Domenicali, voormalig Ferrari-teambaas in de periode van 2008 tot en met 2014, is van mening dat onder andere het budgetplafond verder naar beneden moet worden bijgesteld. De huidige CEO van het Italiaanse automerk Lamborghini zegt dat hiermee de noodlijdende teams geholpen kunnen worden.

"Het gaat onvermijdelijk een overgangsjaar worden waarin aandeelhouders, grote en kleinere teams, hun teambazen, coureurs, promotors en de media grote economische offers moeten brengen om het systeem van de sport te redden."

Het budgetplafond zou verder kunnen worden verlaagd om de uitgaven te beperken en Formule 1-teams te helpen, maar er wordt in de Italiaanse pers gezegd dat Ferrari ze er weinig voor voelen, uit vrees dat ze banen zouden moeten schrappen.

Volgens een artikel in Corriere della Sera, "wordt het argument van Ferrari ondersteund door Red Bull, maar minder door Mercedes, een team wat wordt gerund door een bedrijf in financiële moeilijkheden verkeerd."

Lees ook: President Motorsport UK waarschuwt voor faillissement F1-teams

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.