Steeds meer onvrede: 'Liberty Media heeft Formule 1 onderschat'

Steeds meer onvrede: 'Liberty Media heeft Formule 1 onderschat'
7 feb 2019 - 14:52
Ries Boogert
DELEN

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zijn zorgen geuit over de wijze waarop de eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, met de sport omgaat. Volgens de Britse teammanager heeft Liberty Media het eigendom van de F1 volledig onderschat.

Niets terecht gekomen van beloftes

Een van de dingen waaraan Christian Horner zich ergert is het feit dat Liberty de vergelijking legt tussen de Formule 1 en bijvoorbeeld de Amerikaanse 'Super Bowl'. De Formule 1 is nu twee jaar in handen van Liberty en er is van veel beloftes niet veel of niets terecht gekomen.

De beloofde spannende races zijn tot nu toe beperkt gebleven tot een of twee races. Maar dat kwam zeker niet door de nieuwe aanpak van de eigenaren van de sport.

"Er was een constante vergelijking tussen Amerikaanse sporten - zoals American Football - en de Formule 1. Amerikaanse sporten werken in Amerika en niet op wereldniveau. Formule 1 is van een totaal ander niveau. Het is één van de grootste sporten ter wereld en je kan niet de benadering van Amerikaanse sporten toepassen op iets dat al zestig of zeventig jaar wordt gezien als een kampioenschap op wereldniveau", aldus Horner tegenover The Guardian.

"Ik denk dat ze volledig hebben onderschat wat ze in handen kregen. Misschien hebben ze gedacht snel de vruchten te kunnen plukken, maar in feite is het allemaal niet zo eenvoudig als dat men dacht. Ze blijven vastberaden en overtuigt dat de kans om de sport naar een hoger niveau te tillen er nog steeds is."

Er zijn meer ontstemden

Zo hebben de promotors van de zestien bestaande grands prix in een verklaring onlangs hun zorgen geuit over de manier waarop de nieuwe eigenaar de Formule 1 leidt. Ze zijn het bijvoorbeeld niet eens dat fans moeten betalen om de races op televisie te kunnen zien. Ook mist er een duidelijk veel over de toekomstplannen.

"Nieuwe races moeten niet worden geïntroduceerd ten koste van bestaande evenementen", zo melden de leden van de Formula One Promoters Associaton (FOPA) in een verklaring.

"Iedereen is ontstemd", zegt voorzitter Stuart Pringle van de FOPA. "We zijn tot nu toe meegaand geweest, maar we hebben grote zorgen over de toekomstige gezondheid van de sport onder leiding van Liberty Media."

Gerucht: 'Liberty Media is kritiek zat'

Er is sinds de overname van de Formule 1 door Liberty Media altijd kritiek geweest. En volgens geruchten in de media is Liberty Media de constante stroom aan kritiek al helemaal zat. De eigenaren zouden naar verluidt de sport al weer van de hand willen doen.

DELEN
Meer nieuws
GP van Azerbeidzjan over
dgn uur min sec
F1 GP Azerbeidzjan
vrijdag 26 april 2019
1e Vrije Training11:00 - 12:30
2e Vrije Training15:00 - 16:30
zaterdag 27 april 2019
3e Vrije Training12:00 - 13:00
Kwalificatie 15:00 - 16:00
zondag 28 april 2019
Race 14:10 - 16:10
Bakoe / F1-weer
Baku City Circuit / 6,001 km
Race: 51 ronden / 306,051 km
F1 kalender 2019 downloaden
MEEST GELEZEN
22 apr. 18:39 - F1
Horner: "Verschil tussen Max en Mercedes-rijders is niet al te groot"
22 apr. 16:47 - F1
Red Bull-teambaas schaart zich wederom achter Pierre Gasly
22 apr. 17:50 - F1
Daniel Ricciardo zegt dat hij het racen nog niet verleerd is
23 apr. 06:04 - FE
Porsche test nieuwe FE-bolide op het Spaanse Circuit Calafat
23 apr. 04:43 - F1
Ondanks nieuwe achtervleugel nog steeds problemen voor Haas F1