'Max staat op ieders radar'

Staat Verstappen inderdaad op Mercedes-lijst? Toto Wolff legt uit

Het nieuwe contract met Lewis Hamilton werd erg laat door Mercedes bevestigd. Lange tijd werd er gespeculeerd over de toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen. Als reden voor de late bevestiging werd tijdgebrek genoemd.

Staat Verstappen inderdaad op Mercedes-lijst? Toto Wolff legt uit
© Mercedes F1 | De nose cone van de Mercedes W12 (2021)

De gesprekken over een eventueel volgend contract met Lewis Hamilton zullen dit jaar veel eerder beginnen. Dat is althans wat Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten. De nieuwe overeenkomst met Hamilton werd in februari pas door beide partijen bevestigd. Voorlopig heeft de 36-jarige Brit nog geen contract voor 2022.

Kortgeleden onthulde Red Bull-teambaas Christian Horner zijn vermoeden dat Max Verstappen bovenaan het lijstje van Mercedes zou staan, als Lewis Hamilton eind 2021 besluit te stoppen met de Formule 1.

'Max staat op ieders radar', aldus Toto Wolff

Maar Toto Wolff laat in een reactie op het vermoeden van Horner weten dat Hamilton altijd de hoogste prioriteit heeft voor Mercedes. "Alleen al het feit dat we in het verleden zo veel succes samen hebben gehad en de relatie die we hebben, de vertrouwensrelatie, betekent dat we alle gesprekken die we zullen hebben in 2022 en de toekomst eerst met hem zullen bespreken", aldus Wolff.

"De symbiose die we hebben in de relatie is dat we altijd een wederzijds begrip hebben van wat we in de toekomst willen doen," voegde Wolff toe. "En dat zal in de toekomst ook het geval zijn in de besprekingen met Lewis."

Toto Wolff zegt geen 'nee' tegen Max Verstappen

"Max is zeker een uitstekende jonge coureur die in de toekomst op ieders radar zal staan. Maar we kijken niet buiten ons eigen team voordat we een duidelijke verstandhouding hebben met onze twee coureurs", aldus Wolff.

Wat de besprekingen met Lewis Hamilton betreffen, is Wolff duidelijk. "We hebben afgesproken de gesprekken dit jaar veel eerder te hervatten, om te voorkomen dat we met tijdgebrek komen en in een ongemakkelijke situatie komen dat er geen tijd meer is voordat het nieuwe seizoen begint", zei de Oostenrijkse teambaas. "Daarom hebben we maar een contract van één jaar afgesloten, zodat we meer tijd hebben om alles te bespreken."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Lewis HamiltonMax VerstappenMercedes F1Toto Wolff
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.