Staat Alfa Romeo op het punt om Sauber over te nemen?

Het ziet er naar uit dat Sauber steeds meer richting Ferrari rolt. De Sauber C37 wordt al voort gestuwd door de Ferrari-motor en het team draagt sinds 2018 de naam Alfa Romeo mee en dat is, net als Ferrari, een onderdeel van Fiat Chrysler Automobiles.

Staat Alfa Romeo op het punt om Sauber over te nemen?
©Sauber F1 Media

Ferrari-president Sergio Marchionne is tevens de algemeen directeur van Fiat Chrysler Automobiles N.V., wat overigens kantoor houdt in Amsterdam.

Onlangs is ook bekend gemaakt dat Simone Resta, tot voorkort werkzaam bij Scuderia Ferrari als hoofdontwerper, als technisch directeur de taken van Jörg Zander overneemt.

En nu laat het Zwitserse Handelszeitung weten dat Sauber is overgenomen door het Zwitserse Islero Investments AG. En daarmee is de rol van Longbow Finance uitgespeeld als eigenaar van het Zwitserse Formule 1-team. Longbow Finance was gedurende twee jaar de eigenaar van het team.

"Islero Investments heeft de positie van Longbow Finance overgenomen", laat Longbow-baas Pascal Picci aan Handelszeitung weten.

Het grote gerucht is dat de overname een voorbode is van Alfa Romeo om Sauber compleet over te nemen. Handelszeitung zegt dat een Sauber-delegatie al een afspraak heeft gemaakt om het hoofdkwartier van Ferrari in Maranello te bezoeken.

Maar Picco benadrukt: "Sauber zal voorlopig nog helemaal onafhankelijk en zelfstandig blijven opereren."

Saillant detail is wel dat de positie van Marcus Ericsson op losse schroeven komt te staan. Longbow Finance was de voornaamste reden dat Ericsson bij het Sauber-team mocht blijven rijden. Zijn prestaties zijn daarvan niet de reden.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET