Sprintrace-compensatie: 'F1 en teams komen nader tot elkaar'

De sprintraces zullen dit jaar naar verwachting doorgaan. Dit is onder andere te danken aan het feit dat de Formule 1 en de teams het eens zijn geworden over een financiële regeling, mocht het in de sprintraces tot rampspoed komen en er veel schade wordt opgelopen.

Sprintrace-compensatie: 'F1 en teams komen nader tot elkaar'
© Pirelli

Aanvankelijk leek F1-CEO Stefano Domenicali onvermurwbaar, maar nu zijn de sport en de Formule 1-teams over een compensatie bij grote schade aan de auto's, tijdens de sprintraces, nader tot elkaar zijn gekomen. Daarvan maakt RaceFans vandaag (woensdag) melding.

Volgens Toto Wolff en Christian Horner, de teambazen van Mercedes en Red Bull Racing, moest er een compensatie geregeld worden als een auto tijdens de sprintraces grote schade op zou lopen. Tegenover de pers, waaronder RaceFans, legde Christian Horner uiteen dat Formule 1-racen niet goedkoop is.

"Wat we niet kunnen ontkennen, is dat het racen met deze auto's extreem duur is", zei Christian Horner in Bahrein. "We moeten een oplossing vinden om dat te beheersbaar te maken, met name in een seizoen waarin het budgetplafond een aanzienlijke invloed heeft op onze manier van werken."

Nu het financiële deel gedekt is, is het nog wachten op de laatste puntjes op de i. Zo moet nog bepaald worden welke banden er gebruikt worden tijdens de sprintraces. Daarnaast wordt ook gekeken naar optioneel gebruik van de DRS, om inhalen eenvoudiger te maken.

Het eerste raceweekend waar een sprintrace wordt gehouden is op Silverstone, Groot-Brittannië. Later volgen ook Italië en Brazilië. Tijdens de sprintraces worden punten verdeeld aan de eerste drie coureurs die over de eindstreep komen. De uitslag van de sprintrace zal ook de startgrid voor de Grand Prix op zondag bepalen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Christian HornerF1 GP Brazilië 2021F1 GP Groot-Brittannië 2021F1 GP Italië 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021SprintraceStefano Domenicali
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.