SportPesa in de problemen, maar blijft Racing Point trouw

De titelsponsor van Racing Point F1, SportPesa, is in het thuisland Kenia in opspraak geraakt. Het internationale gokbedrijf heeft een dispuut met de belastingdienst in Kenia.

SportPesa in de problemen, maar blijft Racing Point trouw
©Racing Point

In een verklaring liet SportPesa zaterdag weten dat het alle sponsoractiviteiten opschort, maar dat het wel het Formule 1 team van Racing Point zal blijven ondersteunen. Zo weet Racefans.net te melden. Het stopzetten van de sponsoring heeft alleen betrekking op de activiteiten binnen de landsgrenzen van Kenia. Racing Point hoeft zich voorlopig dus geen zorgen te maken, ook voetbalclub Everton blijft buiten schot.

Er heerst al lange wat reuring rondom het Keniaanse gokbedrijf. Het online gokken in Kenia is de afgelopen jaren in Kenia enorm toegenomen. De Keniaanse regering is daar niet erg blij mee. De regering van het Afrikaanse land wil de invloed en de activiteiten van online gokbedrijven als SportPeda inperken.

Voorlopig hoeft het Formule 1 team van Racing Point zich nog geen zorgen te maken. Het heeft een contract met SportPesa tot en met het einde van 2020. Welke sommen geld hiermee gepaard gaan is niet bekend.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET