SportPesa in de problemen, maar blijft Racing Point trouw

De titelsponsor van Racing Point F1, SportPesa, is in het thuisland Kenia in opspraak geraakt. Het internationale gokbedrijf heeft een dispuut met de belastingdienst in Kenia.

SportPesa in de problemen, maar blijft Racing Point trouw
©Racing Point

In een verklaring liet SportPesa zaterdag weten dat het alle sponsoractiviteiten opschort, maar dat het wel het Formule 1 team van Racing Point zal blijven ondersteunen. Zo weet Racefans.net te melden. Het stopzetten van de sponsoring heeft alleen betrekking op de activiteiten binnen de landsgrenzen van Kenia. Racing Point hoeft zich voorlopig dus geen zorgen te maken, ook voetbalclub Everton blijft buiten schot.

Er heerst al lange wat reuring rondom het Keniaanse gokbedrijf. Het online gokken in Kenia is de afgelopen jaren in Kenia enorm toegenomen. De Keniaanse regering is daar niet erg blij mee. De regering van het Afrikaanse land wil de invloed en de activiteiten van online gokbedrijven als SportPeda inperken.

Voorlopig hoeft het Formule 1 team van Racing Point zich nog geen zorgen te maken. Het heeft een contract met SportPesa tot en met het einde van 2020. Welke sommen geld hiermee gepaard gaan is niet bekend.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.