Sponsor Wihuri ziet Valtteri Bottas in 2019 bij Mercedes rijden

Wihuri, de persoonlijke sponsor van Valtteri Bottas, denkt dat de Fin ook volgend jaar nog voor Mercedes uit zal komen. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan is de sponsor bereid om zich flink in te zetten om Bottas bij een ander Formule 1-team onder te brengen. Antti Aarnio-Wihuri ziet in Ferrari een serieuze mogelijkheid voor Valtteri Bottas.

Sponsor Wihuri ziet Valtteri Bottas in 2019 bij Mercedes rijden
©Mercedes AMG F1

Valtteri Bottas is zijn seizoen niet lekker begonnen. Tijdens het derde deel van de kwalificatie vernielde de Fin zijn Mercedes W09. Door de crash moest de versnellingsbak van de W09 vervangen worden en moet de 28-jarige Fin, na een gridstraf van vijf plekken, noodgedwongen vanaf de vijftiende startplaats aan zijn race in Melbourne beginnen.

Ondanks dat er bijna niet is in te halen, kon Bottas toch nog als achtste de eindstreep bereiken en nam zodoende toch nog vier punten mee naar de volgende Grand Prix.

De volgende Grand Prix op de F1-kalender is die van Bahrein, en Mercedes verwacht dat de 28-jarige Fin sterk terugkomt. Er staat behoorlijk wat op het spel en mentaal zal Bottas zich moeten herpakken. Niettemin heeft de persoonlijke sponsor van Valtteri Bottas alle vertrouwen in dat hij weer op z'n pootjes terecht komt.

Over 2019 lijkt de Finse sponsor, wat betreft de positie van Bottas binnen Mercedes, zeker. "Ik denk dat Valtteri volgend jaar gewoon nog bij Mercedes zal rijden, maar in de Formule 1 is alles mogelijk", erkent Antti Aarnio-Wihuri.

"Weet je, ik denk dat de tijd van Räikkönen bij Ferrari ook ten einde loopt", vervolgt de Fin over zijn landgenoot, die sinds 2014 voor Scuderia Ferrari uitkomt. "Vorig jaar konden we allemaal zien dat zijn [Kimi Räikkönen] manier van rijden inconsequent begon te worden, waarschijnlijk omdat zijn interesse in F1 begon te verminderen."

"Een transfer van Valtteri Bottas naar Ferrari kan nog steeds een mogelijkheid zijn. Iedere coureur droomt ervan ooit voor Ferrari uit te mogen komen", besluit Antti Aarnio-Wihuri.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.