Sponsor Wihuri ziet Valtteri Bottas in 2019 bij Mercedes rijden

Sponsor Wihuri ziet Valtteri Bottas in 2019 bij Mercedes rijden
©Mercedes AMG F1

Wihuri, de persoonlijke sponsor van Valtteri Bottas, denkt dat de Fin ook volgend jaar nog voor Mercedes uit zal komen. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan is de sponsor bereid om zich flink in te zetten om Bottas bij een ander Formule 1-team onder te brengen. Antti Aarnio-Wihuri ziet in Ferrari een serieuze mogelijkheid voor Valtteri Bottas.

Valtteri Bottas is zijn seizoen niet lekker begonnen. Tijdens het derde deel van de kwalificatie vernielde de Fin zijn Mercedes W09. Door de crash moest de versnellingsbak van de W09 vervangen worden en moet de 28-jarige Fin, na een gridstraf van vijf plekken, noodgedwongen vanaf de vijftiende startplaats aan zijn race in Melbourne beginnen.

Ondanks dat er bijna niet is in te halen, kon Bottas toch nog als achtste de eindstreep bereiken en nam zodoende toch nog vier punten mee naar de volgende Grand Prix.

De volgende Grand Prix op de F1-kalender is die van Bahrein, en Mercedes verwacht dat de 28-jarige Fin sterk terugkomt. Er staat behoorlijk wat op het spel en mentaal zal Bottas zich moeten herpakken. Niettemin heeft de persoonlijke sponsor van Valtteri Bottas alle vertrouwen in dat hij weer op z'n pootjes terecht komt.

Over 2019 lijkt de Finse sponsor, wat betreft de positie van Bottas binnen Mercedes, zeker. "Ik denk dat Valtteri volgend jaar gewoon nog bij Mercedes zal rijden, maar in de Formule 1 is alles mogelijk", erkent Antti Aarnio-Wihuri.

"Weet je, ik denk dat de tijd van Räikkönen bij Ferrari ook ten einde loopt", vervolgt de Fin over zijn landgenoot, die sinds 2014 voor Scuderia Ferrari uitkomt. "Vorig jaar konden we allemaal zien dat zijn [Kimi Räikkönen] manier van rijden inconsequent begon te worden, waarschijnlijk omdat zijn interesse in F1 begon te verminderen."

"Een transfer van Valtteri Bottas naar Ferrari kan nog steeds een mogelijkheid zijn. Iedere coureur droomt ervan ooit voor Ferrari uit te mogen komen", besluit Antti Aarnio-Wihuri.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.