Spierballentaal van Hamilton: "Ik zal dit jaar een 'machine' zijn"

Lewis Hamilton is uit zijn winterslaap ontwaakt en klom deze week weer in de pen om zijn sociale media-kanalen bij te werken. De zesvoudig wereldkampioen is van plan om het zijn concurrenten moeilijker dan ooit te maken.

Spierballentaal van Hamilton: "Ik zal dit jaar een 'machine' zijn"
© Mercedes F1

Lewis Hamilton heeft de afgelopen periode doorgebracht met familie en uit zijn geluk op Instagram. Naast dat hij zich gelukkig prijst met de steun van zijn familie en laat weten dat hij klaar is voor het nieuwe GP-seizoen. "Ik kan me hier concentreren, mijn lichaam en geest trainen om van afgelopen jaar te herstellen", aldus de Britse wereldkampioen. "Ik zal dit jaar een 'machine' zijn, ik zal op een nieuw niveau presteren. Ik wil de beste versie van mezelf zijn."

Spierballentaal van Hamilton, maar ook bij Mercedes zat men niet stil tijdens de wintermaanden. De eerste testresultaten van de geëvolueerde Mercedes-motor zijn meer dan bemoedigend. Zo schrijft de Italiaanse editie van Motorsport.com. Volgens het medium heeft Mercedes externe ingenieurs - gespecialiseerd in nieuwe materialen en chemie - ingeschakeld om de zwakke punten van de M10 EQ Power-motor te identificeren. Naar verluidt zijn de testgegevens zo goed dat de verwachtingen van Andy Cowell, verantwoordelijk voor de Formule 1-motor van Mercedes, overtroffen zijn.

De koelingsproblemen - zoals Mercedes bijvoorbeeld in Oostenrijk 2018 en 2019 ondervond - moeten ook tot het verleden behoren. Vervolgens heeft de Duitse renstal hard gewerkt aan het verbeteren van de topsnelheid, zodat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas veel minder moeite zullen hebben om de Ferrari-rijders - die in 2019 op de rechte stukken excelleerde - bij te houden.

De datum wanneer Mercedes AMG F1 de W11 aan de pers zal tonen is nog niet bekendgemaakt.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.