Spaanse media: "Ricciardo gaat in 2019 naar Mercedes"

Het 2018-seizoen is nog geen twee weken geleden begonnen en de malle molen der geruchten draait al weer op volle toeren. Een coureur die momenteel veelvuldig over de tong gaat is Red Bull-coureur Daniel Ricciardo. Volgens de laatste geruchten zou Ricciardo wel eens naar Mercedes kunnen verkassen. Zo meldt het Spaanse Diario Gol.

Spaanse media: "Ricciardo gaat in 2019 naar Mercedes"
Foto: Daniel Ricciardo #3 (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

De Australische teamgenoot van Max Verstappen staat aan de vooravond van een veel bepalende beslissing in zijn carrière; Blijft hij bij Red Bull of verkast de goedlachse Australiër naar een ander team? Dat is voorlopig de hamvraag die bij iedereen op de lippen ligt.

Diario Gol meldt dat Fernando Alonso wel eens een bepalende rol kan gaan spelen bij het besluit van Daniel Ricciardo. Naar verluidt strijkt Alonso bij McLaren een jaarsalaris van ongeveer 40 miljoen euro, maar volgens de Spaanse krant wil McLaren snijden in het budget en hun topcoureur aan het eind van 2018 laten gaan.

De man die de plaats van Fernando Alonso in zou kunnen nemen heet Valtteri Bottas, waarvan verwacht wordt dat hij eind 2018 geen herkansing krijgt bij Mercedes. Ondertussen kijkt Mercedes uit naar een coureur die een goed rijderspaar zou vormen met Lewis Hamilton, om zo weer een één-tweetje te kunnen scoren op de ranglijsten, net als in de tijd met Nico Rosberg. Zo meldt Diario Gol.

Daniel Ricciardo tobt nog steeds waar hij zal gaan rijden vanaf 2019. Al langere tijd laat Ricciardo weten geen haast te maken met zijn beslissing, dit in tegenstelling tot Max Verstappen die vorig jaar voortijdig zijn contract met Red Bull verlengde.

Volgens de Spaanse krant zou Daniel Ricciardo wel eens naar Mercedes kunnen verhuizen, omdat hij alleen daar - volgens de krant - kan strijden om de wereldtitel. Wie er voor Ricciardo bij Red Bull Racing zou gaan rijden is nog niet duidelijk, maar wel zou Fernando Alonso bij Renault gaan rijden. Aldus Diario Gol.

Wie een beetje kan rekenen kan op zijn vingers natellen dat, mochten de geruchten op enige vorm van waarheid berust zijn, de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen dan Carlos Sainz jr wordt.

Voorlopig allemaal geruchten, maar niet echt ondenkbaar. Silly season is begonnen en voorlopig nog niet afgelopen.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.