Spaanse media: 'Kimi Räikkönen heeft bijgetekend bij Ferrari'

De kogel is nog niet door de kerk, maar de Spaanse media lijken er vrij zeker van dat Kimi Raïkkönen ook in 2019 weer uitkomt voor Scuderia Ferrari. Zo meldt het Spaanse Guiamotor.

Spaanse media: 'Kimi Räikkönen heeft bijgetekend bij Ferrari'
©Scuderia Ferrari

Al lange tijd gaan geruchten rond dat de Fin aan het einde van het seizoen vervangen wordt door de jonge Monegask Charles Leclerc. Recente ontwikkelingen zouden echter in het voordeel van de wereldkampioen van 2007 spreken.

De voornaamste reden voor de contractverlenging is dat Raïkkönen de afgelopen races goed presteert, met vijf podiums uit net zo veel races. Het tragische overleden van Ferrari president Sergio Marchionne speelt echter ook een rol volgens Guiamotor. Marchionne zou een sterke voorkeur gehad hebben voor Leclerc, terwijl de rest van de Ferrari top meer zou zien in de ervaring van hun laatste wereldkampioen Raïkkönen.

"De hele familie Räikkönen was het hele weekend aanwezig, iets wat normaal eigenlijk nooit het geval is. Dit was omdat de hele familie minstens twee gesprekken heeft gevoerd met het management van de Ferrari-coureur en de Ferrari-top", zo schrijft Guiamotor.

Er wordt beweert dat Raïkkönen wederom een contract voor een jaar voorgeschoteld krijgt. Kimi op zijn beurt lijkt graag te willen blijven, dus verwacht wordt dat er witte rook komt rond de Italiaanse Grand Prix.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.