VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Spa en Zandvoort nog niet uitgesloten voor F1-race in 2020, maar...

Spa en Zandvoort nog niet uitgesloten voor F1-race in 2020, maar...
© Pirelli

Sinds enkele dagen gaat er een 'herziene F1-kalender' rond op internet. De kalender is door Bild.de verspreid, maar op deze kalender ontbreken de grands prix in België en Nederland. Naar verluidt is er officieel nog niets bekendgemaakt, maar Zandvoort en Spa sluiten een race achter gesloten deuren nog niet uit.

Ondanks dat de Dutch Grand Prix op de nominatie staat om dit jaar overgeslagen te worden, wil de organisatie nog niet helemaal de deur dicht gooien. Maar er moet dan wel een behoorlijke som geld neergelegd worden door de FOM (Formula One Management, red.).

"Je praat dan over forse sommen geld en geldt niet alleen in Zandvoort, maar ook in andere landen. Het gaat er dus ook een beetje om hoe diep de zakken zijn van de FOM. Hoeveel kunnen zij in deze moeilijke tijd ophoesten", aldus Lammers eerder deze week tegenover RTL GP. Voorlopig staat de Grand Prix van Nederland nog steeds op een denkbare kalender in 2020, maar het hangt van enkele factoren af.

Ook de Belgische Grand Prix ontbreekt op de 'herziene F1-kalender' die door Bild is verspreid. Maar in Spa wil men nog van geen wijken weten. Spa-Francorchamps baas Vanessa Maes ontkent dat de Belgische Grand Prix in 2020 absoluut niet gaat plaatsvinden. Maes verklaarde onlangs tegenover La Derniere Heure: "We zijn nog steeds in gesprek met de FOM en de overheid om de grand prix te organiseren, maar dan wel achter gesloten deuren."

Hockenheim ligt mogelijk op de loer

Het circuit van Hockenheim ziet mogelijk kansen om een extra Grand Prix van Duitsland in te lassen. De Duitse GP staat niet op de oorspronkelijke F1-kalender. Mocht de FOM er niet met Spa en Zandvoort uitkomen, als het gaat om compensatie, dan ligt Hockenheim op de loer. In Hockenheim ging met sowieso uit van een Formule 1-loos seizoen, dus een extra verhuur van het Duitse asfalt biedt mogelijk soelaas voor de Formule 1, omdat de kosten vele malen lager zullen zijn dan op andere circuits.

Jorn Teske, de circuitdirecteur van Hockenheim, bevestigde kortgeleden tegenover Autosport dat er inderdaad contact is geweest met de FOM. "We werken al jaren samen als partners en daarbij hebben we eigenlijk altijd al wel contact. Het is dus niet gek dat we om elkaars status vragen", aldus Teske, die zei dat er nog geen contractuele zaken zijn besproken. "We hebben alleen wat ideeën uitgewisseld."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.