Snel einde voor Toro Rosso-rijders in Rusland, op naar Japan

Snel einde voor Toro Rosso-rijders in Rusland, op naar Japan
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Scuderia Toro Rosso kon al snel inpakken en wegwezen en dat nog tijdens de grote prijs van Rusland. Zowel Pierre Gasly als Brendon Hartley waren binnen een paar ronden binnen en konden uit de auto stappen. Nul punten en dus met lege handen richting Japan.

Gasly startte vanaf P17 en Hartley vanaf P20. Gasly had geen goede start, spinde en lag achteraan. Hartley had zoals verwacht geen spectaculaire start. Beiden coureurs lagen 19 en 20.

Hartley spinde ook, kwam binnen voor vers rubber maar reed net als zijn teamgenoot na een ronde naar binnen. De reden waarom beide bolides uitvielen is vooralsnog een mysterie. Het team zei daarover 'dit nog te onderzoeken'.

Gasly was in elk geval duidelijk. "Ik spinde door een remprobleem, de auto voelde raar aan. Ik probeerde het nog een rondje, maar kwam in de tweede ronde binnen. Het kon niet meer gerepareerd worden."

Hartley had hetzelfde probleem als Gasly. "Ik kon het rempedaal tot de bodem intrappen zonder dat er iets gebeurde. We hadden een agressieve strategie met een vroege pitstop, maar als je auto het dan daarna niet meer doet...."

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.