Snel duidelijkheid verwacht in contract-saga Lewis Hamilton

In de komende dagen zal het nieuwe contract tussen Lewis Hamilton en Mercedes F1 wereldkundig gemaakt worden. Dat is althans wat het Japanse AS-web vorige week publiceerde, en nu ook F1-insider beweert.

Snel duidelijkheid verwacht in contract-saga Lewis Hamilton
© Mercedes F1

Het begint een langdradig verhaal te worden. En hoe langer het duurt hoe fantasierijker de speculaties worden. Maar daaraan zal naar verluidt deze week een definitief einde komen. Volgens AS-web.jp en F1-insider.com moet ergens deze week, hoogst waarschijnlijk in de eerste helft, duidelijk worden dat Lewis Hamilton en Mercedes tot een nieuwe overeenkomst zijn gekomen.

Mercedes houdt de lippen stijf op elkaar. "We zullen reageren als we iets te zeggen hebben. Zoals tijdens het hele proces het geval is geweest, zullen we geen commentaar geven op de vele geruchten en speculaties", liet een woordvoerder van Mercedes tegenover de pers, waaronder F1-insider.com weten.

Lewis Hamilton heeft op zijn beurt meermaals laten weten dat hij voor zijn achtste wereldtitel in de Formule 1 wil gaan. "De achtste titel is iets enorms, ik heb al moeite om het getal te noemen, maar toch zal dat het onderwerp zijn om over te praten in 2021", aldus Hamilton tegenover SportWeek, het tijdschrift van La Gazzetta dello Sport. "Ik ben ook helemaal gefocust op deze titel, met een geweldige groep mensen om me heen."

De 36-jarige Brit, die kortgeleden geridderd werd door Queen Elizabeth II van Groot-Brittannië tot Sir Lewis Hamilton, zegt helemaal klaar te zijn voor de titelstrijd in 2021. Er zijn meerdere Formule 1 hoofdpersonen die al lieten weten dat de wereldtitel ook in 2021 ten deel valt van Lewis Hamilton. De combinatie Hamilton Mercedes zou te sterk zijn voor de concurrentie.

Maar er gaan ook stemmen op die denken dat 2021 de strijd op zijn minst hevig zal zijn. Red Bull's Max Verstappen zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen, zeker omdat er in de winterstop beperkt wijzigingen zijn toegestaan op technische gebied. De tijd zal het leren, maar eerst moet er nog het definitieve ja-woord komen van Lewis Hamilton en Mercedes F1.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Lewis HamiltonMax VerstappenMercedes F1Red Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.