Silverstone blijft de komende vijf jaar op de F1-kalender staan

De kogel is door de kerk! Het is tussen de Formule 1 en de organisatie van de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone tot een overeenkomst gekomen; De Formule 1 blijft de komende vijf jaar terugkomen op Silverstone.

Silverstone blijft de komende vijf jaar op de F1-kalender staan
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het lag al in de lijn der verwachtingen nadat er maandag en dinsdag positieve berichten in de media verschenen over de toekomst van de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone. En nu is het een feit, Silverstone blijft op de F1-kalender staan voor de komende vijf jaar.

Nog voordat het Britse Grand Prix-weekend 2019 is begonnen kan Silverstone de racefans, die het iconische circuit een zeer warm hart toedragen, verblijden met het heugelijke nieuws.

Ook Formule 1-baas Chase Carey is bijzonder blij met de nieuwe overeenkomst, die een tijd lang onder druk stond. "We zijn echt heel erg blij om te bevestigen dat de Britse Grand Prix op de Formule 1-kalender blijft staan, tenminste voor de komende vijf jaar", aldus Carey. "Dit is een historische fundering van onze sport."

John Grant, voorzitter van de Silverstone eigenaren, the British Racing Drivers' Club (BRDC), zei: "Silverstone is een van de meest iconische Grands Prix op de F1-kalender en heeft een bijzonder rijke nalatenschap. Het zou vreselijk zijn voor de sport en de fans als we niet tot een overeenstemming waren komen."Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister