VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Silly season: Wat kunnen we vandaag verwachten?

Silly season: Wat kunnen we vandaag verwachten?
© Ferrari F1

Ondanks dat er dit seizoen nog geen meter is gereden draait silly season op volle toeren. Er lijkt van alles op stapel te staan. Zo is de verwachting dat Ferrari vandaag bekendmaakt dat Carlos Sainz vanaf 2021 voor de formatie uit Maranello gaat rijden. Maar er is meer aan de hand.

Silly season is in alle hevigheid losgebarsten. Het begon allemaal maandag toen de Duitse pers met een zeer aannemelijk gerucht op de proppen kwam: Sebastian Vettel zou eind 2020 bij Ferrari vertrekken en dat is intussen bevestigd door Ferrari. Vervolgens kwamen de eerste geruchten van een overstap van Carlos Sainz van McLaren naar Ferrari boven drijven.

Carlos Sainz naar Ferrari

Het heeft er heel erg veel van weg dat de Spaanse McLaren-coureur inderdaad Sebastian Vettel bij Ferrari gaat vervangen. Bijzonder veel media maakt hiervan melding. Naar verluidt wordt de aanstelling van Carlos Sainz jr vandaag door Ferrari officieel wereldkundig gemaakt.

Daniel Ricciardo vertrekt bij Renault

Ook bij Renault staat er het een en ander te gebeuren. De Franse renstal sprak vorige week nog de hoop uit dat ze het liefst met Daniel Ricciardo doorgaan, maar ook aan dat huwelijk lijkt een einde te komen. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Motorsport.com heeft Ricciardo woensdag aan Renault laten weten dat hij eind 2020 niet met hen verlengt.

Daniel Ricciardo naar McLaren

Naar verluidt heeft Daniel Ricciardo een deal gesloten met McLaren, waar het stoeltje van Sainz junior vrijkomt. Een en ander moet nog officieel bekendgemaakt worden, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Het laatste stoeltje bij Renault

Renault blijft na het vertrek van Ricciardo met een leeg stoeltje achter. Maar voordat stoeltje zijn wel coureurs te porren. Zo hebben Sebastian Vettel en oudgediende Fernando Alonso zich gemeld bij de Franse formatie. Volgens het Spaanse Marca zijn de twee coureurs, die in 2010 nog samen om de wereldtitel vochten, beiden geïnteresseerd in het Franse Formule 1-zitje.

En dan nog dit...

Volgens de laatste geruchten is Sebastian Vettel ook in beeld bij Mercedes AMG F1. Het contract met Valtteri Bottas, net als bij zoveel andere coureurs, loopt eind 2020 af. Er bestaat een kans dat teambaas Toto Wolff besluit om Bottas in te ruilen voor de Duitse Sebastian Vettel. Maar dat is speculeren van het hoogste niveau.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.