VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Short runs van Leclerc goed, maar het racetempo is ver te zoeken

Short runs van Leclerc goed, maar het racetempo is ver te zoeken
© Ferrari F1

Ferrari heeft het niet makkelijk en daaraan gaat voorlopig niets veranderen. Maar tijdens de vrije training op vrijdag in Silverstone kon Charles Leclerc best wel redelijk meekomen met de andere Formule 1-coureurs. Aan het eind van de dag stond zijn naam op de vierde plek van de tijdenlijst, terwijl zijn teamgenoot Sebastian Vettel achteraan sukkelde en niet verder kwam dan de achttiende tijd.

In de racetrim is de Ferrari SF1000 niet wat Charles Leclerc ervan hoopte, maar daarentegen is zijn snelheid tijdes de short runs wel goed. "De auto is in kwalificatie trim goed. Maar onze racetempo is helaas niet zo goed. Het is erg lastig om met de auto long runs te rijden. De balans was niet optimaal en het was moeilijk om de ronden af te leggen, zonder een fout te maken", aldus Charles Leclerc.

Vandaag (zaterdag) verandert het weerbeeld en dat kan van invloed zijn op de prestaties van alle Formule 1-auto's, dus ook die van Ferrari. De Italiaanse formatie koos er voor om op vrijdag tijdwinst tijdens de long runs op te offeren, om zo de short runs te verbeteren. "Ik nam een vrij radicale beslissing op het gebied van de downforce. Dat werkte goed voor het kwalificatietempo, maar voor de long runs was het niet bevorderlijk", aldus de Monegask.

Ferrari heeft dus nog wat werk voor de boeg om te achterhalen waar ze nog wat kunnen verbeteren. Wat de reden is voor de achteraan sukkelende Sebastian Vettel was in eerste instantie een technisch probleem met de intercooler van de Ferrari-motor. In VT2 liep de Duitser tegen meer problemen op en kon hij alleen long runs uitrijden, met als resultaat een magere achttiende plek op de tijdenlijst.

De derde en laatste vrije training begint zaterdagmiddag om 12:00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie volgt om exact 15:00 uur.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.