'Shanghai schort alle evenementen op, Chinese F1-race slachtoffer'

'Shanghai schort alle evenementen op, Chinese F1-race slachtoffer'
© Pirelli

De kans dat de Formule 1 2020 Grand Prix van China op 19 april niet doorgaat, is vandaag enorm toegenomen. De Chinese autoriteiten hebben de lokale organisaties in Shanghai - in een poging de uitbraak van het coronavirus de kop in te drukken - de opdracht gegeven om alle evenementen op te schorten.

In een poging de verspreiding van het coronavirus de kop in te drukken hebben de autoriteiten in Shanghai lokale organisaties opgedragen om alle sportevenementen af te gelasten. Dat is vandaag bekend geworden. De maatregel heeft, is hoogstwaarschijnlijk van invloed op de Formule 1-race die dit jaar voor 19 april op de kalender staat.

Naar verluidt heeft de overheid in Shanghai de afgelasting van alle evenementen opgeschort totdat het coronavirus onder controle is.

Officieel heeft de FIA nog geen officiële verklaring afgegeven omtrent de afgelasting of verplaatsing van de Grand Prix van China. Maar de kans is groot dat de FIA het advies noodzakelijkerwijs zal overnemen. De vierde ronde van het 2020-seizoen staat voor zondag 19 april op de F1-kalender, maar met dit laatste nieuws is de kans groot dat de Formule 1-race op Chinese bodem wordt afgelast of uitgesteld.

Er was eerder deze week sprake van dat de Grand Prix van Rusland van plek verruild met de Chinese GP, maar de organisatie van de Grand Prix in Sochi heeft al laten weten daar niet veel voor te voelen.

Het nieuws kwam naar buiten nadat een Chinese autosport journalist een bericht op Twitter plaatste. Klik hier om de post te bekijken.

Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.