VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Sfeer in de F1-paddock wordt rond Copygate steeds minder vriendelijk

Sfeer in de F1-paddock wordt rond Copygate steeds minder vriendelijk
© Racing Point F1

De sfeer rondom Copygate wordt steeds minder vriendelijk. Vooral tussen Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer en McLaren-teammanager Zak Brown liep de spanning vrijdag hoog op.

Brown reageerde vrijdag op de - in de ogen van velen kromme - beslissing van de FIA om Racing Point met een milde straf te laten wegkomen, en de illegaal bevonden brake ducts toe te staan in de rest van het seizoen. "Hoe kan iets wat in Oostenrijk illegaal was nog steeds op de auto zitten?", aldus Brown tegenover de pers.

Brown ging verder: "Wat betreft dat hele kopiëren - Ze [Racing Point, red.] hebben aangegeven dat ze de auto [de Mercedes W10, red.] alleen maar hebben gekopieerd op basis van fotografie. Maar uit de uitspraak [van de FIA] blijkt duidelijk dat dat pure onzin is - dus moet je de hele auto in twijfel trekken."

Otmar Szafnauer reageerde fel op de uitspraken van de Amerikaan. "Voor Zak Brown is het abracadabra, omdat hij helemaal geen technicus is. Hij heeft geen enkel idee waar hij het over heeft, nul-komma-nul. Het verbaast me gewoon hoe weinig hij weet over de reglementen van de Formule 1. Hij lijkt meer te weten van historische autoraces dan van F1."

Het lijkt een verhaal van welles tegen nietes te worden en de FIA krijgt hiermee nog genoeg van doen. In het geval van Copygate hebben zowel Racing Point als de tegenstanders een beetje gelijk. Als de teams er met de FIA niet uitkomen, dan zal er naar andere juridische middelen gegrepen worden. Dan worden advocaten en een gang naar de rechtbank niet geschuwd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.